Skip to content

Prohlášení zástupce Státního koordinačního výboru KLDR pro boj proti praní špinavých peněz a financování terorismu

Pchjongjang, 29. srpna 109 (2020) (MZV KLDR) – V poslední době se americká spiklenecká kampaň proti KLDR rozšířila dokonce i do oblasti kybernetické bezpečnosti.

26. srpna nás Ministerstvo vnitřní bezpečnosti USA, Ministerstvo financí, Federální úřad pro vyšetřování a Armádní kybernetické velení USA obvinily, že hackerská skupina “BeagleBoyz” je s námi spojena a vyhlásily takzvaný společný technický poplach, čímž podnítily tlak proti KLDR.

27. srpna nás americké ministerstvo spravedlnosti spojilo s trestnými činy na internetu bez jakýchkoli důkazů a 28. srpna americké ministerstvo zahraničí vyjádřilo podporu společnému technickému poplachu.

Vážnost situace spočívá ve skutečnosti, že Spojené státy šíří nechutné pomluvy, že výše uvedené „trestné činy“ byly spáchány s podporou našeho státu.

Vláda naší republiky je proti jakýmkoli trestným činům v kyberprostoru, a to je její stálá pozice. I v naší zemi byl zaveden harmonický systém výkonných mechanismů, které mají předcházet a eliminovat všechny druhy počítačové kriminality.

Je skutečně vrcholem nestydatosti a absurdity, že slova o „kybernetické hrozbě“ vyslovují Spojené státy americké – strůjce počítačové kriminality, který vede největší kybernetickou válku na světě a zneužívá internetový prostor k zuřivému vedení války proti jakýmkoli zemím, aniž by rozlišoval mezi svým nepřáteli a spojenci.

Spojené státy, které svou „kybernetickou hrozbu“ považují za skutečnou skutečnost, nicméně vyvolávají rozruch a hrozí některými společnými opatřeními. To je projev jejich zákeřného cíle, který má poškodit náš obraz a ospravedlnit mezinárodní tlak na KLDR.

Světu je všeobecně známo, že USA mají notoricky známou velkou zpravodajskou instituci nazvanou Národní bezpečnostní agentura, která od Kongresu dostává astronomické částky a specializuje se na nevybíravé sledování, odposlechy a narušování internetového prostoru, telekomunikačních sítí a finančních systémů po celém světě.

USA jsou vůdci v oblasti kyberkriminality, kteří s největší silou na světě v oblasti kybernetické války používají internet k kybernetickým útokům proti všem, jak proti svým oponentům, tak proti svým spojencům. Takže „kybernetické hrozby“, o kterých USA mluví, jsou vrcholem cynismu a absurdity.

Podle svědectví bývalého amerického zpravodajského agenta Snowdena vypracovala americká Národní bezpečnostní agentura plán monitorování internetu a provedla více než 61 tisíc všech druhů hackerských operací po celém světě. Také odposloucháváním telefonních rozhovorů téměř ve všech zemích, včetně naší země, každý den shromažďují přibližně 5 miliard záznamů o mobilních hovorech a dokonce odposlouchávají mobilní telefony hlav zemí svých spojenců.

Známý americký hackerský útok proti slavným osobám v červenci provedl 17letý hacker žijící na Floridě. To uznalo také americké ministerstvo spravedlnosti.

Finanční instituce v různých zemích v poslední době utrpěly obrovské ztráty v důsledku rozsáhlých hackerských útoků a je na čase položit otázku: není to akt USA, které nyní čelí vážné hospodářské krizi?

V této souvislosti USA dělají rozruch tím, že násilně spojují naši zemi s „kybernetickými zločiny“, což není nic víc než oblíbená technika zaměřená na oslabení kritiky namířené proti nim. Žádná země nebude věřit takové konspirační propagandě USA.

USA musí jasně pochopit, že pokud se nás dotknou, může to způsobit velkou katastrofu, a že pro ně bude lepší jednat uvážlivě.

 

Ministerstvo zahraničních věcí Korejské lidově demokratické republiky,

http://www.mfa.gov.kp