Skip to content

Súdruh Kim Če Rjong skontroloval závody chemického priemyslu v provincii Južný Hamgjong

Hamhung, 23. júna čučche 109 (2020) (KCNA) – Predseda kabinetu, člen politického byra Ústredného výboru Kórejskej strany práce a člen Komisie pre štátne záležitosti KĽDR súdruh Kim Če Rjong skontroloval príslušné jednotky chemického priemyselného odvetvia v provincii Južný Hamgjong.

Pri návšteve závodu na výrobu hnojív v Hungname a Vinalonového závodu ‘8. februára’ sa súdruh Kim Če Rjong podrobne oboznámil s projektom na zvýšenie výrobnej kapacity, výstavbou nových výrobných liniek a výrobou chemického tovaru, ako je sóda bikarbóna, a hydroxid sódny a vinalon.

Na detašovanom pracovisku Štátnej akadémie vied v Hamhungu zdôraznil potrebu ďalšieho zvyšovania vedecko-technickej základne a ekonomickej efektívnosti jednouhlíkového (C1) chemického priemyslu neustálym napredovaním výskumných prác.

Pri návšteve strojárenského závodu Rjongsong a Uhoľnú baňu mládeže Kumja vyzval príslušné jednotky, aby plnili svoju zodpovednosť a povinnosť pri výrobe zariadení postavených na mieru pre potrebu produkcie hnojív a uhlia.

Počas poľných poradných stretnutí sa diskutovalo o opatreniach pre ďalšie urýchlenie výskumu zameraného na rozvoj chemického priemyslu, ktorý je základom priemyslu a hlavným ťahúňom národného hospodárstva, o poskytnutí vybavenia a materiálov potrebných pre veľké základne chemického priemyslu a o zabezpečení dopravy.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp