Skip to content

40. výročí založení Mezinárodního institutu myšlenky čučche

Londýn, 21. března čučche 107 (2018) – Po mezinárodních seminářích o myšlence čučche, které se konaly v září 1976 v Antananarivu v Demokratické republice Madagaskar, a historickém mezinárodním semináři o myšlence čučche v Pchjongjangu v září 1977 bylo rozhodnuto zřídit mezinárodní koordinační a poradenský orgán pro studium a šíření čučche.

Pchjongjangského mezinárodního semináře o myšlence čučche v roce 1977 se zúčastnilo 89 delegací ze 73 zemí, což odráželo rostoucí přitažlivost a význam myšlenky čučche. Seminář prohlásil, že “naše je nová éra dějin, éra nezávislosti, v níž lidé, kdysi utlačovaní a ponižovaní, se stal pány světa a vytvářejí své osudy nezávisle a tvořivě”. Seminář přijal prohlášení vyzývající k vytvoření mezinárodního orgánu pro studium a šíření myšlenky čučche. V dubnu 1978 byl tudíž za velké pozornosti založen Mezinárodní institut myšlenky čučche (anglická zkratka IIJI – International Institute of the Juche Idea) se sídlem v Tokiu. Zkušení stoupenci myšlenky čučche jako Kaoru Yasui a Genaro Carnero Checa hráli při založení velkou roli, stejně jako indický veřejný činitel Dr. Vishwanath.
Založení IIJI plně odráželo skutečnost, že myšlenka čučche se rozšířila za hranice Koreje a zapustila kořeny v mnoha zemích světa. První studijní skupina myšlenky čučche vznikla v Mali v Africe v roce 1969 a v mnoha zemích světa byly založeny Studijní skupiny myšlenky čučche. Delegace po delegaci navštěvovala Pchjongjang. Revolucionáři mnoha zemí hluboce studovali spisy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena.
IIJI bezpochyby sehrál významnou úlohu při studiu a šíření myšlenky čučche. Představitelé IIJI, jako bývalý generální ředitel Dr. Vishwanath a generální tajemník Ogami Kenichi, neúnavně pracovali na propagaci myšlenky čučche. IIJI uspořádala světové sjezdy myšlenky čučche a mezinárodní a regionální semináře zahrnující mnoho lidí včetně předních akademických a politických osobností.
Máme v mysli ponaučení doktora Vishwanatha, bývalého generálního ředitele IIJI: “Studujte myšlenku čučche, nestojí vás to nic, ale naprosto se vám to vyplatí.”

Ať žije myšlenka čučche!

Ať žije Mezinárodní institut myšlenky čučche!

Podle Anglické studijní skupiny myšlenky čučche (JISGE)

http://juche007-anglo-peopleskoreafriendship.blogspot.cz/2018/03/statement-of-juche-idea-study-group-of_21.html