Skip to content

Akademie národní obrany provedla zkušební palbu z mimořádně velkého mnohonásobného odpalovacího raketového systému

Pchjongjang, 30. března čučche 109 (2020) (KCNA) – 29. března provedla Akademie národní obrany Korejské lidově demokratické republiky zkušební palbu z mimořádně velkého mnohonásobného odpalovacího raketového systému, který bude dodán vojenským jednotkám Korejské lidové armády, za účelem dalšího potvrzení jeho taktických a technických vlastností.

Na testování tohoto systému dohlížel člen politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce a místopředseda Ústředního výboru strany soudruh Ri Pjong Čchol, pracovníci oddělení obranného průmyslu Ústředního výboru KSP a vedoucí pracovníci v oblasti obranného výzkumu, mezi nimi soudruzi Čang Čchang Ha a Čon Il Ho.

 

Zkušební střelba byla úspěšná.

Místopředseda strany soudruh Ri Pjong Čchol zdůraznil, že provozní nasazení mimořádně velkého mnohonásobného raketového systému je důležitou věcí při provádění nového strategického plánu Ústředního výboru strany pro obranu státu. Obeznámil se s problémy vznikajícími v souvislosti s nadcházejícím dodáním mimořádně velkého mnohonásobného raketového systému vojenským jednotkám Korejské lidové armády a stanovil odpovídající úkoly pro oblast obranného výzkumu a muniční továrny.

Místopředseda strany soudruh Ri Pjong Čchol vyzval obranný výzkum a dělnickou třídu muničního průmyslu, aby vytrvale a ještě intenzivněji bojovali za dosažení prioritních cílů v oblasti obranného výzkumu a plánů výroby důležitých zbraní, stanovených Ústředním výborem strany za účelem obrany strany a revoluce neporazitelnou vojenskou mocí.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp