Skip to content

Příklad vznešeného ducha vlastenecké mládeže

Pchjongjang 26. srpna čučche 110 (2021) (KCNA) – V současné době se v naší zemi mladí muži a ženy předhánějí v tom, kdo půjde do nejdůležitějších oblastí socialistické výstavby. Dobrovolně se tam vydávají s nadšením, že živě projeví ducha vlastenecké mládeže a otevřou novou cestu ofenzivě na všech místech, kam strana volá. Jejich vznešený duševní svět nyní dělá na mnoho lidí velký dojem.

Mezi nimi je dívka z hlavního města Pak Un Gjong, která na podporu politiky Korejské strany práce v péči o děti odešla do komplexu hospodářských zvířat v okrese Sepcho. Předtím pracovala v nákupním centru Kwangbok v obvodě Mangjongde v Pchjongjangu.

 

 

Odpovědný funkcionář tohoto centra v rozhovoru s reportérem uvedl, že Pak Un Gjong, předtím než pracovala v obchodním středisku, byla dlouhou dobu členkou úderné brigády mládeže ve výstavbě hlavního města a nešetřila potem a energií při budování monumentálních staveb.

Jednou navrhla, že zamíří do komplexu chovu hospodářských zvířat okresu Sepcho. Na otázku, zda dostala povolení rodičů, odpověděla: “Rodiče se snažili mi jako nejmladší dceři prokazovat lásku a péči, protože jsem od nich byla dlouho vzdálena. Když jsem se rok po demobilizaci z úderné brigády mládeže rozhodla znovu opustit svůj domov, moji rodiče s tím nesouhlasili.

Když se mě rodiče zeptali, jestli opravdu chci opustit hlavní město, v duši jsem cítila váhání a nejistotu. Chtěla jsem však své mládí věnovat věci naplnění největších tužeb naší strany. Myslela jsem si, že ačkoli opustím své rodné hlavní město, tato cesta je způsobem, jak se dostat blíže nádvoří Ústředního výboru strany. Odpověděla jsem tedy, že touto cestou chci rozhodně jít.”

 

 

Nedávno dívka odešla na náhorní plošinu Sepcho za vřelých blahopřání a povzbuzování soudruhů, přičemž měla na paměti radu rodičů, aby šla bez ohlížení až na konec cesty, jakmile se na ni se vznešeným cílem vydala.

Podle informací zpravodaje se jen letos vydalo více než 10 tisíc mladých lidí s tak vznešeným duševním světem do nejdůležitějších oblastí socialistické výstavby, přičemž opustili rodiště a původní působiště.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp