Skip to content

Vodca sa starostlivo venuje zlepšovaniu služieb verejnej dopravy

Viac ako 40 rokov pracujem ako vodička vo Všeobecnom dopravnom podniku mesta Pchjongjang, trolejbusovej vozovni Západný Pchjongjang.

Za tieto roky mám veľa nezabudnuteľných spomienok, ale najviac živá je v mojej pamäti tá spred dvoch rokov, z 3. augusta, keď som jazdila s novým typom trolejbusu na skúšobnej jazde za prítomnosti váženého najvyššieho vodcu súdruha Kim Čong Una.

 

V ten deň vážený súdruh najvyšší vodca od rána postupne navštívil Pchjongjanské trolejbusové závody a električkové depo Songsan, aby si prezrel nový typ trolejbusu a električky, pretože ho veľmi potešilo, keď sa dozvedel, že ich naši pracovníci vyvinuli vlastným úsilím. A neskoro v noci sa zúčastnil na testovacom jazde, aby sa oboznámil s ich výkonom.

Bola som nadšená, keď som v jeho prítomnosti mohla skúšať nový trolejbus.

Jeho oblečenie bolo spotené po tom, ako bol celý deň na terénnej kontrole v nebývalej horúčave. Bez toho, aby sa tým znepokojoval, preskúmal niekoľkokrát všetky časti trolejbusu a bol veľmi rád, že sa zlepšila kvalita a zmodernizovalo vnútorné prostredie a príslušenstvo, znížil sa hluk počas jazdy a trolejbus spĺňa všetky technické požiadavky.

Bolo by skvelé vidieť naše doma vyrobené električky a trolejbusy jazdiace po uliciach a ľudia by boli pri pohľade na ne skutočne šťastní, povedal s potešením.

Pozerajúc na neho som si pripomenula dni, keď som nastúpila do práce ako vodička trolejbusu.

V našej vozovni bol zvlášť žiarivý trolejbus, ktorý jazdil celé desaťročia bez nehody. Viezol sa ním veľký vodca súdruh Kim Ir Sen, ktorý sa usiloval vyriešiť problém osobnej dopravy v hlavnom meste.

Keď som sa o tom dozvedela, pomyslela som si, že sa veľký vodca možno raz zvezie aj mojím trolejbusom cestou na alebo z inšpekcií v teréne a bolo to moje najväčšie prianie.

A toto želanie sa mi splnilo, keď som mala vo svojom trolejbuse váženého súdruha najvyššieho vodcu.

Vozovňa pridelila trolejbusu číslo 483 spojením dátumu jazdy veľkého vodcu a čísla trasy, po ktorej sa viezol trolejbusom, pričom ja som bol poverená ho šoférovať.

Som odhodlaná oddane slúžiť pasažierom v trolejbuse č. 483 spojenom s jeho vrúcnou láskou k ľuďom.

 

 

Čang Kjong Sun,
vodička trolejbusu Všeobecného dopravného podniku mesta Pchjongjang, vozovňa Západný Pchjongjang

 

The Pyongyang Times – http://pyongyangtimes.com.kp