Skip to content

Přijata přísnější nouzová protiepidemická opatření

Pchjongjang, 19. dubna čučche 109 (2020) (KCNA) – Protiepidemická kampaň zahrnující celou stranu, stát a společnost byla vystupňována za účelem provedení společného usnesení přijatého na zasedání politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce.

Nestálý poradní výbor pro veřejné zdraví přijal opatření pro další prohloubení státního nouzového protiepidemického systému, dokud nebude možné COVID-19 odrazit po celém světě.

Nouzová protiepidemická velení na všech úrovních pod jednotným velením ústředního nouzového protiepidemického velitelství usilují o důsledné udržování stabilní protiepidemické situace na principu důkladného podřízení všeho zajištění zdraví a bezpečnosti lidu.

V oblastech státních hranic a demarkační linie jsou přezkoumávány možnosti průniků pandemie a přijímají se důkladná preventivní opatření v souladu s uzavřením hranic a teritoriálního vzdušného prostoru a vod.

Byla zintenzívněna kontrola a poradenství k zajištění celostátní organizace, důslednosti a povinnosti v protiepidemické práci, včetně přísnější kontroly, vyšetřování, karantény a dezinfekce příjezdů ze zahraničí a dovozů a odpovědného dodání materiálů pro nouzovou protiepidemickou práci.

Zintenzivňuje se hygienická informační služba a lékařské sledování obyvatel v celé zemi a osoby pod lékařským dohledem jsou propouštěny podle protiepidemických pravidel. Všichni cizinci byli propuštěni z karantény a normální aktivity jsou povoleny těm, kteří prošli 30denním lékařským dohledem.

Lidé pod lékařským dohledem byli propuštěni v provinciích Jižní Pchjongan a Severní Hwanghe a městě Rason.

18 dalších případů COVID-19 se dvěma úmrtími bylo dle zveřejněných údajů potvrzeno v jižní Koreji od 00:00 18. dubna, čímž se počet případů zvýšil na 10 653 a počet obětí na 232.

 






















 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

Korea dnes – Čosonui onul, https://dprktoday.com