Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN zkontroloval závěrečnou fázi výstavby lázeňské zóny okresu Jangdok

Pchjongjang, 25. října čučche 108 (2019) (KCNA) – Předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky a vrchní velitel ozbrojených sil KLDR, nejvyšší vůdce naší strany, státu a ozbrojených sil soudruh Kim Čong Un zkontroloval závěrečnou fázi výstavby turistické a lázeňské zóny okresu Jangdok.

Doprovázely ho kádry Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Čang Kum Čchol, soudružka Kim Jo Džong, soudruh Čo Jong Won, soudruh Ri Čong Nam, soudruh Ju Čin, soudruh Hong Jong Song, soudružka Hjon Song Wol, soudruh Čang Song Ho a vedoucí úřadu Komise pro státní záležitosti soudruh Ma Won Čchun. Váženého soudruha nejvyššího vůdce přivítali velitelé stavební divize, mezi nimi soudruh generálporučík Kim Čong Gwan.

 

Po obdržení konkrétní zprávy od stavby od vedení stavby si vážený soudruh nejvyšší vůdce prohlédl lázeňskou oblast včetně krytých a venkovních horkých pramenů, lyžařskou oblast a multifunkční sportovní a kulturní zóny.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce vyjádřil velkou spokojenost s tím, že ačkoli uplynulo jen o málo více než 50 dní od jeho srpnové návštěvy, je výstavba turistické a lázeňské zóny okresu Jangdok úspěšně dokončena.

Při pohledu z vyhlídky na turistickou zónu, kde byla vybudována komplexní lázeňská základna pro zlepšení zdraví lidu a základna pro sportovní a kulturní zábavu, vážený soudruh nejvyšší vůdce uvedl, že byla postavena dokonale v souladu s rysy území a zejména přírodním prostředím, přičemž architektura je harmonicky formována a vzájemná kompatibilita mezi budovami je zajištěna na správné úrovni. Poznamenal, že se jedná o jeden ze skoků v architektuře a je hrdý na naši architekturu.

 

 

Vážený soudruh nejvyšší vůdce, který obdivoval služební budovy v turistické a lázeňské zóně, řekl, že jsou velmi stylové, bezvadné ze všech stran, a s potěšením poznamenal, že obytné budovy zaměstnanců byly postaveny jako nádherné vily a zemědělské vesnice kolem turistické a lázeňské zóny se změnily v příklad zemědělských vesnic. Dále zdůraznil, že se jedná o výstavbu našeho, korejského stylu. Ocenil, že turistická a lázeňská zóna okresu Jangdok je svěží a originální nejen formou a obsahem architektury, ale vše je v ní prvotřídní, od projektu po výstavbu.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce zdůraznil, že vzhledem k tomu, že výstavba se nachází v závěrečné fázi, měly by být položeny všechny podrobné otázky lidem, kteří budou využívat lázeňskou zónu, aby nepociťovali sebemenší nepříjemnosti, a to striktně s ohledem na sezónní vliv klimatických podmínek v budoucím provozu. Řekl, že vzhledem k tomu, že turistická a lázeňská zóna okresu Jangdok je komplexní základnou léčby a zotavování, v oblasti sanatorií a spotřebitelských služeb musí mít všichni pracovníci služeb dobré znalosti o lázeňské kultuře, způsobu obsluhy a jejím obsahu v dalších zemích, kde se tato kultura rozvíjí. Musíme zefektivnit a rozvíjet kulturní turistické oblasti jako je letovisko okresu Jangdok po celé zemi, aby náš lid mohl efektivně využívat přírodní zdroje. Teď je to samozřejmě obtížný úkol, ale potomci z toho budou mít prospěch, pokud to dokončí naše generace, poznamenal.

Pohnutě řekl, že se zdá, že teprve včera na odlehlém hornatém místě diskutovali o stavbě a předložili na stůl generální plán na výstavbu turistické a lázeňské zóny, ale za méně než za jeden rok se stal zázrak a celý vzhled okresu Jangdok se nepoznatelně změnil. Turistická a lázeňská zóna s velmi dobrým prostředím a atmosférou se po otevření lázní a lyžařského areálu bude hemžit lidmi, a bylo by hezké, kdybychom mohli ukázat proměněný vzhled okresu Jangdok velkému generálovi.

Pravil, že z prohlídky turistické a lázeňské zóny okresu Jangdok se cítí osvěžen a povzbuzen. Dodal, že takový pohled je výrazným kontrastem k turistické zóně hory Kumgang, což přímo ukazuje významný rozdíl mezi architekturou kapitalistických podniků, jež v úsilí o zisk staví budovy nedbale, a architekturou socialismu, kde je ztělesněna potřeba a touha pracujících mas. Dokonce i jednotlivá stavba odráží myšlenku doby, výši důstojnosti lidu a úroveň civilizace, proto se výstavba rovná důležité ideologické práci, a architektura musí být založena na čučche a důsledně uskutečňovat myšlenky „náš národ na prvním místě” a „lidové masy především“.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce nazval turistickou a lázeňskou zónu okresu Jangdok darem naší strany lidu a vyzval k jejímu bezchybnému dobudování.





















 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp