Skip to content

1. konference předsedů základních výborů KSP

Pchjongjang, 24. – 26. prosince 2016 (KCNA) – První konference předsedů základních výborů Korejské strany práce (KSP) byla zahájena v pátek na krytém stadionu v Pchjongjangu.

 

mm00250634
Konference analyzovala a přezkoumala úspěchy a zkušenosti, nedostatky a lekce, kterých jsme byli svědky v minulém náporu základních výborů strany v obratu do neporazitelných celků, ve kterých je přísně zajištěna jednota ideologie a vedení a tvoří harmonický celek s lidovými masami, a pro provádění linie a politiky strany. Diskutovala úkoly a způsoby, jak zlepšit svou práci, jak to vyžaduje nová éra revoluce čučche.
mm00250633
Kim Čong Un, předseda Korejské strany práce, předseda Komise pro státní záležitosti KLDR a vrchní velitel Korejské lidové armády, byl přítomen na konferenci.
Také se jí účastnili vicemaršál KLA Hwang Pjong So, člen prezídia politického byra Ústředního výboru KSP, místopředseda Komise pro státní záležitosti (KSZ) a ředitel generálního politického byra KLA, Čche Rjong He, člen prezídia politického byra ÚV KSP, místopředseda KSZ a místopředseda ÚV KSP, Kim Ki Nam, Čhoe The Bok, Ri Su Jong, Kim Phjong He, Ri Man Gon, O Su Jong, Kwak Pom Gi a Kim Jong Čchol, kteří jsou členy politického byra a místopředsedy ÚV KSP, Kim Su Gil, Kim Nung O, Pak The Song a Čo Jon Čun, kteří jsou náhradníky politického byra Ústředního výboru KSP, předsedové základních výborů KSP a funkcionáři strany v Pchjongjangu a provinciích.
mm00250632

Kim Čong Un, nejvyšší vůdce strany, armády a státu, přednesl úvodní projev.
Kim Ki Nam podal zprávu.

Na konferenci byly předneseny projevy.

Řečníci zmínili úspěchy a zkušenosti získané při práci základních výborů.
Také se odkazovali na zjištěné nedostatky při práci některých základních výborů.
Vyjádřili své odhodlání přinést velký obrat v práci základních stranických organizací, jak požaduje období nového skoku vpřed při provádění revoluční věci čučche, a tím změnit všechny základní stranické organizace v první jednotky, pohrdající smrtí, k realizaci myšlenek strany a prosazování její politiky.

 

mm00250670

 

Na konferenci byla provedena hluboká analýza úchylek a nedostatků, projevujících u některých jednotek v současné době, kdy práce některých základních stranických výborů neodpovídala záměru strany a nesplňovala požadavky rozvíjející se revoluce, a byla z nich vyvozena tvrdá kritika. Konference jednala o způsobech, jak se poučit z nedostatků a důkladně je napravit.
Ve světle sebekritiky a kritiky byla přijata opatření, aby byly pevně vybudovány základní výbory celé strany jako bojové jednotky se silnými organizačními a výkonnými schopnostmi a přinesen revoluční obrat v ideologickém pohledu a rysech práce a stylu předsedů základních výborů strany.

 

mm00250671

Kim Čong Un, předseda Korejské strany práce, přednesl závěrečnou řeč “O posílení základních výborů strany” na trojdenním zasedání první konference předsedů základních výborů KSP v neděli.
Řekl, že Ústřední výbor KSP svolal konferenci předsedů základních výborů strany poprvé v jejích dějinách v souladu s požadavkem rozvíjející se revoluce a klade na konferenci důraz stejný jako na sjezd strany.
Odkazoval na některé důležité záležitosti vyplývající ze zlepšení a posílení práce základních výborů strany v budoucnosti.

 

mm00250672
Zdůraznil velký význam pozice a role základních výborů strany v dalším rozvoji KSP ve velkou kimirsensko-kimčongilskou stranu, jak to vyžaduje nová éra revoluce čučche a v energické podpoře budování mocného socialistického státu.
Vyjadřuje přesvědčení, že bude dosaženo nového obratu ve vývoji KSP a budování socialistické moci díky obětavému úsilí účastníků konference a předsedů základních výborů strany, Kim Čong Un prohlásil konferenci za uzavřenou.

 

mm00250682

Konference, řízená předsedou KSP Kim Čong Unem, bude věčně zaznamenána v dějinách KSP jako konference pro generální revoluční postup, protože velmi povzbudila všechny členy strany, sloužící personál a další lid, který se žene vpřed jako vítr ve směru budování socialistické moci a konečného vítězství revoluční věci čučche pod vedením KSP.

 

mm00250683mm00250684mm00250685

 

Korejská ústřední tisková agentura (KCNA) – http://www.kcna.kp

(zkráceno)