Skip to content

Cvičná palba železničního raketového pluku

Pchjongjang 16. září čučche 110 (2021) (KCNA) – Člen prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce a tajemník Ústředního výboru strany soudruh Pak Čong Čchon vedl cvičnou zkušební palbu železničního raketového pluku.

Palbu sledovali pracovníci oddělení politického vedení vojenských záležitostí a oddělení muničního průmyslu Ústředního výboru Korejské strany práce, vedoucí představitelé generálního štábu Korejské lidové armády a oblasti výzkumu národní obrany.

 

 

8. sjezd strany v rámci vytvoření nové národní obranné strategie zorganizoval železniční raketový pluk pro zvýšení schopnosti provést souběžné intenzivní údery silám, které pro nás představují hrozby v době nezbytných vojenských operací, a výrazně zlepšit schopnost aktivněji čelit různým druhům hrozeb.

Účelem zkušební palby bylo potvrdit praktičnost poprvé použitého železničního mobilního raketového systému, vyhodnotit bojovou připravenost a schopnost plnit palebné úkoly nového pluku a vypracovat akční postupy pro případ skutečné války.

Za úsvitu 15. září zahájil cvičení železniční raketový pluk, který dostal za úkol manévrovat do centrální horské oblasti a zasáhnout cílovou oblast ve vzdálenosti 800 kilometrů.

 

 

Železniční raketový pluk podle operační normy a akčního plánu železničního raketového systému dokončil rychlý manévr a rozmístění a provedl přesný zásah stanoveným palebným zařazením na určený cíl ve vzdálenosti 800 km v Korejském východním moři.

Soudruh Pak Čong Čchon ocenil, že zkušební palba byla úspěšně provedena v souladu se strategickým a taktickým plánem a záměrem naší strany. Uvedl, že železniční raketový systém je účinným prostředkem odvetného úderu, který dokáže rozptýleným prováděním palebných misí v různých částech země zajistit sérii souběžných silných úderů ohrožujícím silám. Zdůraznil také, že armáda a příslušná odvětví musí neúnavně zlepšovat způsoby vedení boje za účelem správného používání tohoto systému v souladu s topografickými podmínkami a realitou naší země.

Podrobně projednal osvojení si zkušeností železničního raketového pluku pro skutečnou válku a jeho rozšíření a reorganizaci na železniční raketovou brigádu v co nejbližší budoucnosti.

Soudruh Pak Čong Čchon vysoce ocenil, že bojové použití železničního raketového systému v souladu s linií a politikou modernizace armády, stanovenou 8. sjezdem naší strany, je velmi důležité pro posílení sil naší země pro válečné odstrašování.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp