Skip to content

95 let od založení Svazu za svržení imperialismu

Pchjongjang 17. října čučche 110 (2021) (MZV KLDR) – Prapor Svazu za svržení imperialismu, zdroje naší revoluce a tvůrce tradice čučche, září i dnes v posvátných dějinách boje naší republiky, která prokazuje svého silného ducha před celým světem jako zastánkyně globální nezávislosti a mezinárodní spravedlnosti, jako nedobytná pevnost socialismu, neochvějně kráčející vpřed po jisté cestě antiimperialistické nezávislosti.

Svaz za svržení imperialismu je po 95 let symbolem neporazitelnosti korejské revoluce, zdrojem životnosti a věčným základem revoluční věci čučche. Povzbuzuje a žene naši republiku, aby prolomila těžká protivenství a zkoušky doby jedině silným duchem čelního vzdorování a dosahovala vítězství za vítězstvím směrem k rozvinutému socialismu.

 

 

V období utrpení, kdy byl svět nucen rezignovaně přijímat agresi a plenění imperialistických sil, vyhlásil velký soudruh Kim Ir Sen s vynikajícím nadhledem a bezpříkladnou odvahou, jakou dějiny nepoznaly, komplexní konfrontaci se světovým imperialismem a založil organizaci komunistické mládeže typu čučche – Svaz za svržení imperialismu, jehož bojovým cílem bylo vybudování ideální společnosti pro lidstvo, socialismu a komunismu u nás i na celém světě. To bylo slavnostní prohlášení oznamující začátek korejské revoluce a věc antiimperialismu a nezávislosti celého světa.

Skvělé myšlenky a silné tradice vytvářejí dějiny vítězství.

Díky vlajce Svazu za svržení imperialismu byl připraven jasný bojový cíl a linie naší revoluce a naše republika, která se pevně držela kursu antiimperialismu a nezávislosti, mohla po mnoho let vytrvale a sebevědomě postupovat vpřed po cestě socialismu.

Díky vlajce Svazu, který vštěpoval víru a odvahu lidem v mnoha koloniálních zemích, které se v minulém století vydaly hledat svou vlastní cestu, vzplanuly po celém světě plameny antiimperialismu a národní nezávislosti a zemí i nebem otřáslo heslo „Ať žije nezávislost!“

 

 

Světové společenství dnes cítí spravedlnost socialistické věci čučche prostřednictvím majestátního vzhledu naší republiky, která vede věc antiimperialistické nezávislosti a světového socialistického hnutí s vysokou úctou v čele revoluce k předsedovi státních záležitostí Korejské lidově demokratické republiky soudruhu Kim Čong Unovi, který dosáhl bezmezné chvály lidstva jako velikán nezávislé politiky a obránce světového míru.

Bez ohledu na to, jak se změní situace a vztahy mezi zeměmi kolem nás, musí naše republika přímo sledovat neměnný směr socialismu jako strážce nezávislosti a spravedlnosti a hrát roli předvoje v boji za to, aby byl svět nezávislý. To je železným přesvědčením, ušlechtilým záměrem a pevnou vůlí váženého soudruha Kim Čong Una.

Důsledná dědičnost velkých tradic a slavných dějin je hlavním zdrojem, který rodí neporazitelný stát a lid.

I pokud se svět stokrát a vícekrát změní a přijdou na nás jakékoli zkoušky, jen sláva a vítězství čekají naši republiku a lid, který rozhodně kráčí vpřed pod vedením váženého soudruha Kim Čong Una, pevně třímaje tradice Svazu za svržení imperialismu a štafetový kolík revoluční věci čučche.
 

Velký vůdce soudruh Kim Ir Sen zakládá Svaz za svržení imperialismu

 

Ministerstvo zahraničních věcí Korejské lidově demokratické republiky,

http://www.mfa.gov.kp

 

Koncert Ústřední umělecké agitační brigády mládeže k 95 letům Svazu za svržení imperialismu

 





 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp