Skip to content

Akademie národní obrany provedla zkušební odpálení nových řízených střel dlouhého doletu

Pchjongjang 13. září čučche 110 (2021) (KCNA) – Akademie národní obrany Korejské lidově demokratické republiky 11. a 12. září úspěšně provedla zkušební odpálení nových řízených střel dlouhého doletu nového typu.

Zahájení testů sledoval člen prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce a tajemník Ústředního výboru strany soudruh Pak Čong Čchon a zástupci vedoucích oddělení Ústředního výboru strany soudruzi Kim Čong Sik a Čon Il Ho.
 

 

Zúčastnili se také přední pracovníci a vědci v oblasti národní obranné vědy.

Zkušební palby byly úspěšné.

Vystřelené řízené střely dlouhého doletu na oválné a osmičkové trajektorii nad územím a teritoriálními vodami našeho státu uletěly 7580 sekund a zasáhly cíle vzdálené asi 1500 km.

Celkově byla účinnost a praktičnost provozu zbraňového systému potvrzena jako vynikající.

Z pověření Ústředního výboru strany soudruh Pak Čong Čchon srdečně poblahopřál a poděkoval vědcům obranného průmyslu a dělnické třídě muničního průmyslu, kteří úspěšně vyvinuli řízené střely dlouhého doletu.

Zdůraznil, že v oblasti obranné vědy by mělo být vyvinuto ještě větší úsilí k posílení obranyschopnosti a válečného odstrašení, čímž bude dosaženo dalších úspěchů při provádění velkolepého a slibného plánu na zajištění válečného odstrašení, stanoveného 8. sjezdem naší strany.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp