Skip to content

Prohlášení 16. pléna Společnosti česko-korejského přátelství Pektusan

Praha, 16. června čučche 107 (2018) – 16. plénum Společnosti česko-korejského přátelství Pektusan se sešlo v době, kdy dochází k významným změnám v mezinárodních stycích Korejské lidově demokratické republiky a posílení její pozice ve světě.

Růst podpory politiky váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una a Korejské strany práce ve světě a vybudování vlastní silné a vysoce organizované a moderními vojenskými prostředky vybavené národní obrany KLDR nutí USA a jejich přisluhovače řešit otázku Korejského poloostrova nikoliv vojenským zásahem, ale jednáním o urovnání poměrů v této oblasti. Řešení není pomocí válečného konfliktu, ale pouze mírovou cestou, o niž KLDR již od svého vzniku usiluje.

Proběhlá setkání a jednání váženého nejvyššího vůdce soudruha Kim Čong Una s prezidentem jižní Koreje Mun Če Inem, prezidentem Čínské lidové republiky Si Ťin-pchingem a s prezidentem USA Donaldem Trumpem svědčí o posílení pozice lidové Koreje na mezinárodní scéně.

Společnost česko-korejského přátelství Pektusan podporuje úsilí Korejské lidově demokratické republiky o zmírňování mezinárodního napětí, trvalý spravedlivý mír a nezávislé znovusjednocení Koreje.

Rozhodně odmítáme štvavé kampaně o porušování lidských práv v KLDR a vměšování se do jejích vnitřních záležitostí.

Oceňujeme úspěchy dosažené ve zlepšování životní úrovně lidu při realizaci závěrů 7. sjezdu Korejské strany práce, socialistické vymoženosti, uhájené i přes sankce a vydírání ze zahraničí, a rozvoj třídní výchovy v socialistickém, vlasteneckém a antiimperialistickém duchu.

Naprosto odsuzujeme nespravedlivé a nehumánní hospodářské sankce a požadujeme jejich okamžité zrušení.

Zasíláme srdečný pozdrav hrdinnému korejskému lidu v roce 70. výročí vzniku Korejské lidově demokratické republiky a přejeme mu mnoho úspěchů v budování a obraně socialistické společnosti.

 

Ať žije hrdinná Korejská lidově demokratická republika, předvoj společenského pokroku a národní nezávislosti!

Ať žije slavná Korejská strana práce, kráčející v nejobtížnějších podmínkách od vítězství k vítězství!

Ať žije vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un!

Pryč s americkými okupačními vojsky z jižní Koreje – za nezávislé mírové znovusjednocení!

 

Společnost česko-korejského přátelství Pektusan,

v Praze dne 16. června čučche 107 (2018)