Skip to content

Viac ako 30 rokov šoférkou

Súdružka Ri Jun Hui je šoférkou brigády socialistickej práce v rámci Komisie pre výstavbu hlavného mesta. Od dievčenských čias jazdí už viac ako 30 rokov. Počet kilometrov, ktoré za ten čas najazdila, sa rovná 25 okruhom okolo Zeme.

Počas jej školských čias sa hovorilo, že šoféri sú veľmi šikovní a ich povolanie je užitočné, a tak sa rozhodla nastúpiť do odbornej školy pre šoférov a stala sa šoférkou. Spočiatku, keď si dievča malej postavy sadlo na sedadlo vodiča veľkého nákladného automobilu, niektorí vodiči s úsmevom žartovali, že vyzerá, ako keby visela na volante. Niekedy ju kolegovia ľutovali kvôli jej zlej jazde.

S čistou mysľou sa však usilovne snažila prepraviť väčšie množstvo štrku a piesku na hlavné staveniská. Po celodennom jazdení bola veľmi vyčerpaná, ale zostala pri nákladnom automobile, aby sa naučila viac o jej poslaní; o príslušenstve automobilu a ďalších veciach, ktoré táto práca obnáša. Učila sa rozdelenie ciest v krajine, nehovoriac o Pchjongjangu, o vlastnostiach a výškach stoviek vysokých a drsných priesmykov a o metódach jazdy podľa ročných období. Vďaka takémuto úsiliu mohla v krátkom čase zvládnuť svoj nákladný automobil. Pripravila si tiež dostatok náhradných dielov, aby mohla za každých okolností splniť plán prepravy.

Keď sa naskytla naliehavá prepravná úloha, vždy bola prvá pripravená ju splniť. Často bez oddychu vozila čoraz väčší náklad, dokonca aj po tom, ako sa vydala.

Súdružka Ri Jun Hui hovorí:
„My vodiči často hovoríme ‘ešte jednu fúru!‘ Predstavuje to našu vrelú túžbu stále jazdiť, pretože nie sme spokojní s plnením denného plánu prepravy.“

Súdružka Ri Jun Hui, ktorá má stále na pamäti, že jej práca je dôležitá pre rozvoj krajiny, strávila viac ako 30 rokov na cestách a podieľala sa na významných míľnikoch socialistickej výstavby.

Hlas Kórei (Voice of Korea) – http://vok.rep.kp