Skip to content

Komplex chovu pštrosů na nejvyšší úrovni

Pchjongjang, 7. prosince čučche 109 (2020) (KCNA) – Na úpatí malebného kopce na okraji Pchjongjangu se nachází Pchjongjangská pštrosí farma – komplexní základna výroby živočišných produktů na nejvyšší světové úrovni. Farma o rozloze několika desítek čongbo (přibližně hektarů, pozn. překl.)  je přední základnou chovu pštrosů, která má více než 110 pštrosích kotců, zařízení na výrobu krmiv a zpracování masa s nejmodernějším vybavením, základnu pro zpracování kůží a dílnu.

Farmě dodává půvab zalesnění, terénní úpravy a přeměna na ovocný sad s více než 500 tisíci stromů dobrých druhů.

Každý rok se zde vyrábí velké množství masa, vajec a hotových masných výrobků a řemeslných výrobků z pštrosích vajec, kostí a kůží. Po loňské rekonstrukci se letošní počet chovaných pštrosů zvýšil 1,5krát oproti minulému roku.

 

 

V naší zemi byly dějiny chovu pštrosů zahájeny velkým vůdcem soudruhem Kim Čong Ilem. Na konci 90. let během období, kdy země procházela zkouškami, se velký vůdce osobně ujal iniciativy vybudování pštrosí farmy a vyřešil všechny problémy, které při stavbě vznikly, a vydal také cenné pokyny k opatřením pro krmení a péči o pštrosy v našem stylu a na vědecké a technické základně.

Díky jeho srdečné péči byla pštrosí farma nádherně postavena v krátké době jako příkladná farma na světové úrovni a africký pštros se zázračně aklimatizoval v korejského.

Velký vůdce 7. prosince čučche 89 (2000) farmu osobně navštívil a při kontrole výrobních procesů, včetně líhní, kotců a výkrmny, stanovil důležité úkoly pro její řízení a provoz.

V minulých letech farma zavedla nový systém chovu pštrosů domácího původu, vědecké metody chovu a krmení podle ročních období a proces výroby krmiv z živočišných bílkovin. Usiluje o veterinární a hygienickou práci a dosáhla tak mnoha úspěchů, které významně pozvedly chov mladých pštrosů.

 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp