Skip to content

Skvělý program, který zahájil období velkého rozkvětu stavebnictví

Pchjongjang, 8. prosince čučche 109 (2020) (KCNA) – 8. prosinec čučche 102 (2013) byl významným dnem, kdy byl připraven programový průvodce, který povzbudil práci k zahájení nových dějin stavebnictví. Toho dne vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un vydal nesmrtelné klasické dílo „Důsledně uskutečněme myšlenky strany o architektuře založené na čučche, abychom zahájili období velkého rozkvětu stavebnictví“.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce ve své práci objasnil, že socialistická architektura založená na čučche je v zásadě taková, která staví na první místo zájmy mas. Uvedl také, že přirozeně by touhy a požadavky lidu a jeho pohodlí měly být považovány za prioritní při stavbě a ideologická a umělecká hodnota a praktičnost by měly být plně poskytovány v souladu s emocemi a estetickým vkusem lidu. Komplexně stanovil úkoly a způsoby, jak zlepšit oblast stavebnictví země jako celek.
 

Ulice Rjomjong

 

Za posledních 7 let po vydání díla bylo u nás vystavěno mnoho monumentálních staveb, ve kterých byly důsledně ztělesněny originální myšlenky o architektuře. Takové stavby jako ulice Rjomjong, ulice vědců Mire, ulice města Samdžijon, domov důchodců v Pchjongjangu, všeobecná oční nemocnice Rjugjong, Vědecko-technický komplex, lyžařské středisko Masikrjong, lázeňská zóna kulturní rekreace Jangdok, rekreační středisko vědců Jonpchung a pchjongjangská rybí restaurace Tedonggang odrážejí každodenní požadavky lidu a jsou v nich dokonale sladěny čučchizace, národní svéráz, originalita a plasticko-umělecké kvality.

Rozsáhlé zemědělské družstvo skleníkové zeleniny Čungpchjong a příkladné továrny a velké vodní elektrárny významně přispívají k rozvoji hospodářství země a zlepšování živobytí lidu.

V naší zemi, vedené nesmrtelným programem velkolepé výstavby, osvětleným váženým nejvyšším vůdcem soudruhem Kim Čong Unem, se období rozkvětu výstavby přetváří v období nového velkého rozkvětu.

 

Ústřední zoologická zahrada

 

Vědecko-technický komplex

 

Všeobecná oční nemocnice Rjugjong

 

Ulice vědců Mire

 

Ulice Čchangdžon

 

Lázeňská zóna kulturní rekreace Jangdok

 

Hudební divadlo Samdžijon

 

Pchjongjangský domov důchodců

 

Pchjongjangská rybí restaurace Tedonggang

 

Město Samdžijon

 

Byty zemědělského družstva skleníkové zeleniny Čungpchjong

 

Lyžařské středisko Masikrjong

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

Korea dnes – Čosonui onul, https://dprktoday.com