Skip to content

Deti a mládež zahájili študijnú cestu k rodisku súdruha KIM ČONG ILA

Hjesan, 1. februára čučche 108 (2019) (KCNA) – Deti a školská mládež z celej krajiny zahájili študijnú cestu k rodisku veľkého vodcu súdruha Kim Čong Ila v tajnom tábore na hore Pektu pri príležitosti 77. výročia jeho narodenia.

V piatok sa uskutočnil slávnostný ceremoniál pred sochami veľkého vodcu súdruha Kim Ir Sena a veľkého vodcu súdruha Kim Čong Ila v meste Hjesan v provincii Rjanggang.

Na slávnostnom ceremoniáli bol prítomný súdruh Ri Sang Won, predseda provinčného výboru Kórejskej strany práce v Rjanggangu, príslušní funkcionári, predstavitelia Zväzu mládeže a členovia študijnej skupiny.

Účastníci položili k sochám veľkých vodcov kvetinové koše a kytice.

Moderátor a rečníci vyzvali účastníkov študijnej cesty, aby hlboko pochopili revolučnú históriu a činy bezmedzne veľkých osôb spojených s revolučnými bojovými miestami a revolučnými lokalitami v oblasti hory Pektu, a aby bránili a dodali lesk revolučným tradíciám čučche.

Zdôraznili, že všetci účastníci študijnej cesty by mali plne preukázať bojového ducha predvoja Kórejskej strany práce v súlade s vôľou váženého najvyššieho vodcu súdruha Kim Čong Una.

Na konci ceremoniálu účastníci študijnej cesty odpochodovali smerom na Počchonbo.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp