Skip to content

Rodong Sinmun: Kapitalistická spoločnosť je najviac protiľudová a skorumpovaná

Pchjongjang, 5. júna čučche 107 (2018) (KCNA) – Kapitalistická spoločnosť je najviac protiľudová a skorumpovaná, pretože je úplne v rozpore s prirodzenými potrebami človeka, nakoľko bezohľadne porušuje slobodu a demokratické práva prevažnej väčšiny pracujúcich más a spôsobuje sociálne zlo, ideologickú a morálnu chudobu každého druhu, píšu Noviny práce (Rodong Sinmun) v utorok.

Samotná realita kapitalistického systému jasne ukazuje, aká je reakčná a protiľudová, hovorí článok a pokračuje:

Po prvé, materiálny život je v kapitalistickej spoločnosti dekadentný. Takýto dekadentný materiálny život prevažujúci v kapitalistických krajinách bol hlavným faktorom prehlbovania sociálnych rozporov.

V kapitalistickej spoločnosti sa duševný a kultúrny život ľudí stáva každým dňom čoraz viac neznesiteľnejší. Takémuto zlému duševnému a kultúrnemu životu sa v kapitalistickej spoločnosti nikdy nedá zabrániť, pretože je založená na zúrivom sebectve, na vláde mamonizmu a zákona džungle.

Politický život je v kapitalistickej spoločnosti taktiež extrémne reakčný. Takáto prax je nevyhnutná, pretože politika sa v kapitalistickej spoločnosti stáva hračkou bohatých privilegovaných.

Preto je kapitalizmus odsúdený na zánik.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp