Skip to content

Velká pocta pro řidičku trolejbusu

 

V Korejské lidově demokratické republice je mnoho poslanců dělnického a rolnického původu. Mezi nimi je dělnická poslankyně soudružka Ho Mjong Gum.
Soudružka Ho Mjong Gum je obyčejná dělnice, která absolvovala bezplatné povinné vzdělání v srdečné péči strany a státu. Po dokončení střední školy se rozhodla, že vykoná velké činy pro svou milou vlast a stala se řidičkou trolejbusu.
Během své více než 30 let trvající práce řidičky vynaložila značné úsilí, aby pomohla prosperitě země. V té době se provdala za bývalého vojáka, řidiče trolejbusu, se kterým pracovala, a stala se matkou, ale nikdy se nevzdala své práce.
Soudruh Pak Ki Jong, vedoucí trolejbusové vozovny Rjonmot, říká: “Soudružka Ho Mjong Gum se držela svého místa, pevně věřila v Korejskou stranu práce během náročného a nuceného pochodu, ačkoli byl všeho nedostatek a bylo to obtížné. V roce čučche 86 (1997) se velký vůdce soudruh Kim Čong Il dozvěděl o soudružce Ho Mjong Gum a jejím manželovi, kteří i přes těžkosti zodpovědně vykonávali svou práci, a řekl, že by měli v budoucnu pracovat ještě více jako věrní služebníci lidu, čímž jim prokázal velikou lásku a důvěru.”
19. července čučche 104 (2015) se uskutečnily v KLDR volby do provinčních, městských a okresních lidových shromáždění. Vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un vstoupil do volební místnosti podokrsku č. 102 volebního obvodu č. 107 voleb poslanců Lidového shromáždění města Pchjongjangu a hlasoval za kandidátku Ho Mjong Gum, řidičku trolejbusové vozovny Rjonmot, a setkal se s ní.

Soudružka Ho Mjong Gum říká:
“Toho dne vážený maršál Kim Čong Un se zářivým úsměvem ve tváři stiskl mé ruce a laskavě mi řekl, abych dobře pracovala, jak náleží představitelce lidu. Byla jsem tak rozechvělá, že jsem ronila slzy. Nejsem ani hrdinka, která vykonala mimořádné činy pro vlast, ani vědkyně, která vysoce přispěla k prosperitě a rozvoji země obrovským vynálezem. Nedostává se mi slov, abych vyjádřila jeho lásku a důvěru, kterou mi projevil.”

Takto jsou obyčejní lidé vychováváni jako hrdinové a poslanci země v laskavé náruči Korejské strany práce. Korejský lid věnuje všechno své vlasti a užívá si šťastného života.

 

Hlas Koreje, http://www.vok.rep.kp