Skip to content

Celá země si připomněla 80. výročí narození velkého vůdce soudruha KIM ČONG ILA

Pchjongjang 17. února čučche 111 (2022) (KCNA) – Všechen lid s velkou radostí a nadšením oslavil 80. výročí narození velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila jako velký svátek vítězství a slávy.

V parku Paláce slunce Kumsusan, nejvyšší svatyně čučche, kde leží ve své životní podobě velký vůdce soudruh Kim Ir Sen a velký vůdce soudruh Kim Čong Il, se lid poklonil portrétům velkého vůdce a velkého generála se slunečným úsměvem.

 

 

Pracující lid a sloužící mužstvo lidové armády položili koše a kytice květin k bronzovým sochám a mozaikám s portréty velkého vůdce a velkého generála se slunečným úsměvem na všech místech země, včetně vrchu Mansude a města Samdžijon, a poklonili se jim.

Mnoho lidí navštívilo Uměleckou galerii Koreje, Výstaviště Okrju, Výstaviště korejských známek a Výstavní sál průmyslového designu, kde se konala Ústřední výstava umění, Celostátní festival perokresby a kaligrafie, výstava poštovních známek a výstava průmyslového designu.

Školáci z různých míst vstupovali do Korejského svazu dětí s přísahou, že se stanou budoucími schopnými revolučními kádry, dětskými revolucionáři spojujícími duševní bohatství, mravní čistotu a fyzickou dokonalost.

Různá představení se konala v divadlech v Pchjongjangu a provinciích na počest největšího svátku národa, Dne zářící hvězdy.

V historicky významném městě Samdžijon byla otevřena výstava ledových soch na okouzlující ideální ulici pro lid.

V provincii Jižní Hamgjong se za pozornosti pracujících a mládeže, školáků a studentů konalo nádherné ukázkové vystoupení zástupců provinčního leteckého klubu, ve kterém předváděli lety rádiem řízených modelů letadel.

Sítě spotřebitelských služeb v Pchjongjangu a na různých místech byly oživeny lidmi, využívajícími sváteční služby.

Na místech kulturní rekreace v hlavním městě, včetně Ústřední zoologické zahrady, Přírodovědného muzea, akvaparku Munsu a jezdeckého areálu Mirim, vládly úsměvy lidí vesele slavících svátek.

Na Kim Ir Senově stadionu se odehrál ženský fotbalový zápas mezi týmem “25. dubna” a týmem “Amnokgang” a na fotbalovém stadionu Sosan se odehrál fotbalový zápas mužů mezi týmy “Hebul” a “Sonbong”. V Paláci tchekwondo (Taekwon-Do) se konalo ukázkové vystoupení mistrů tchekwondo z Instruktorské skupiny Korejského výboru tchekwondo a jeho skupiny sportovců a zápasy skupin mužů a žen v Sále tchekwondo.

Večer 16. února se v Pchjongjangu a provinčních městech konaly galavečery mládeže a studentstva a pracujícího lidu a slavnostní ohňostroje, které nádherně ozdobily slavnostní atmosféru.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp