Skip to content

Uctění památky soudruha KIM ČONG ILA

Pchjongjang, 17. prosince čučche 109 (2020) (KCNA) – U příležitosti 9. výročí úmrtí velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila funkcionáři, pracující a sloužící mužstvo lidové armády položili květinové koše a kytice květin k bronzovým sochám a portrétům slunečně usměvavých vynikajících velikánů na různých místech.

Před bronzové sochy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila na kopci Mansude byly položeny koše a kytice květin ve jménu orgánů strany, vlády a ozbrojených sil, společenských organizací, ministerstev, ústředních útvarů, jednotek Korejské lidové armády a Sil veřejné bezpečnosti, institucí, podniků, továren a univerzit různých úrovní města Pchjongjangu. Květinový koš byl položen také jménem pchjongjangské mise Antiimperialistické národní demokratické fronty.

 

 

Masy se uklonily bronzovým sochám vynikajících velikánů.

Před bronzové sochy a portréty velkého vůdce a velkého generála v různých částech hlavního města včetně Kim Ir Senovy univerzity, Ministerstva veřejné bezpečnosti a Uměleckého studia Mansude byly položeny květinové koše jménem jednotek Korejské lidové armády a Sil veřejné bezpečnosti, institucí a podniků.

Funkcionáři, pracující a sloužící mužstvo lidové armády z různých míst také navštívili místní bronzové sochy a portréty slunečně usměvavých velkých vůdců a vzdali jim úctu.

U příležitosti dne největšího národního smutku uspořádal 17. prosince Státní symfonický orchestr v divadle Moranbong koncert na památku soudruha Kim Čong Ila.

Koncert, který začal orchestrální předehrou „Óda na soudruha Kim Čong Ila“, zahrnoval různá vystoupení, včetně první věty „Rodný dům pokrytý sněhem“ ze symfonie „Vůdce nesmrtelný jako slunce” a orchestrálních skladeb “Klapot kopyt na Pektusanu” a “Generál – osud Koreje“.

Účinkující oslavovali revoluční život velkého generála, který měl zásadu věřit v lid jako v nebe a pokračoval v terénním vedení až do konce svého života. Vystoupení také připomněla nezištné úsilí velkého generála, který pro štěstí svého milovaného lidu a potomstva neustále pokračoval v dlouhé a obtížné cestě songunského vedení, a odrážela odhodlání lidu uskutečnit jeho vlasteneckou touhu po vybudování mocného národa.

Koncert sledovali obyvatelé Pchjongjangu.









 

 Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp