Skip to content

Celostátně dále posiluje protiepidemická práce

Pchjongjang, 13. prosince čučche 109 (2020) (KCNA) – Všechna odvětví a jednotky dále prohlubují mimořádnou protiepidemickou práci a zachovávají nejvyšší ostražitost. V souvislosti s prodlužováním mimořádné protiepidemické práce a poklesem teploty přijímají pracovníci ústřední protiepidemické oblasti přísná opatření, aby se neobjevily jevy poškozující protiepidemickou atmosféru. Vedou ideologické vzdělávání tak, aby členové strany, pracující a všichni obyvatelé plnili se ctí své povinnosti jako objekt protiepidemické práce.
 

 

Po celé zemi jsou v souladu se zimními podmínkami přijímána včasná opatření k důkladnému zabránění šíření zhoubného viru. Protiepidemické jednotky v příhraničních oblastech zajišťují, aby všichni pracovníci přísně dodržovali protiepidemická pravidla při používání strojů nebo při opravách nábřeží, železnic apod.

V provinciích, městech a okresech nacházejících se na mořském pobřeží protiepidemičtí pracovníci přísně provádějí kontroly, lékařské prohlídky a dezinfekci osob a lodí zapojených do obnovy pobřežních staveb a rekultivace slanisek a včasné zpracování odpadů naplavených po moři. Instituce a průmyslová zařízení přijaly opatření k udržení teploty dezinfekčních nástrojů v zájmu úspěšného zajištění protiepidemické činnosti.

Orgány veřejného zdraví věnují velkou pozornost zdraví starých osob a dětí a naléhají na zdravotnické pracovníky odpovědné za domácnosti, aby plnili své povinnosti tak, aby obyvatelé netrpěli nachlazením nebo jinými respiračními nemocemi.

 





 

 Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp