Skip to content

Oslaven Den matek

Pchjongjang, 16. listopadu čučche 109 (2020) (KCNA) – Dnes se v naší zemi oslavoval Den matek. Celá země překypovala radostí žen, které se těšily blahopřáním k významnému svátku. Synové a dcery, včetně vojáků lidové armády, a mládež věnující veškeré nadšení 80denní pracovní kampani na velkých stavbách socialismu, předali svým matkám blahopřání.

Atmosféru svátku také pozvedly blahopřejné dopisy od synů a dcer ženám z divizí členů strany z hlavního města, bojujících v kampani obnovy. Blahopřání, odrážející úctu k matkám, které z celého srdce upřímně pracují pro moc a rozkvět vlasti, dodávala matkám radost. Mladí lidé pro ně vybrali krásné květiny. Podniky veřejného stravování na různých místech pořádaly pro matky slavnostní hostiny.
 

 

U příležitosti Dne matek se konala různá blahopřejná vystoupení. Divadlo Samdžijon uspořádalo koncert orchestru Samdžijon, divadlo Moranbong hostilo koncert Státního symfonického orchestru a Velké divadlo východního Pchjongjangu uspořádalo představení uměleckého souboru Mansude.

Účinkující srdečně poblahopřáli matkám celé země, které s bezmeznou vlasteneckou oddaností a ušlechtilým odhodláním spolehlivě zajišťující kontinuitu revoluční věci čučche a vedou hodnotný život. Vystoupení odrážela vděčnost všech synů a dcer matkám, které ničeho nelitují pro své děti a pěstují ovoce štěstí.

Radost lidu oslavujícímu Den matek přinesla také představení ve Státním činoherním divadle, Pchjongjangském cirkuse a v Uměleckém divadle Ponghwa.

 






























 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

Pyongyang Times – http://www.pyongyangtimes.com.kp