Skip to content

Protiepidemická práce dále zesiluje

Pchjongjang, 23. září čučche 109 (2020) (Čosonui sori) – Ústřední nouzové protiepidemické odvětví pokračuje v práci na vybudování vědecké protiepidemické bariéry pro přísné zabránění nákaze a  uzavření hranic a mezikorejské demarkační linie a rozmístění různých státních protiepidemických stanovišť.

Pravidelně jsou vyhodnocovány protiepidemické práce na různých místech a včas jsou přijímána praktická opatření k překonání nedostatků a všechny jednotky a občané vedeni k důkladnému dodržování státních protiepidemických opatření.

 

Všichni velící funkcionáři v místech obnovy po škodách organizují konkrétní práci, aby se neshromažďovalo více lidí a aby pohyb lidí a vybavení byl řádně organizován. Dohlíží na to, aby pracoviště a ložnice byly plně vybaveny dezinfekčními prostředky, a zajišťují přísnou sterilizaci a dostatečný přísun dezinfekčních prostředků.

Nouzová protiepidemická odvětví v celé zemi vyžadují, aby všichni funkcionáři, pracující lid a všichni obyvatelé přísně dodržovali požadavky protiepidemických předpisů, včetně dezinfekce rukou, nošení roušek a měření teploty, a udržovali pracoviště a sídla čistá a uklizená.

Neustále je vedena aktivní propaganda k informování o nebezpečí a celosvětovém šíření infekční choroby, protiepidemických znalostech a hygienických informacích prostřednictvím reproduktorů na různých místech, aby byla překonána nedbalost a ochablost a byl zajištěn vážný přístup a aktivní účast v nouzové protiepidemické kampani.

 

 

Hlas Koreje (Čosonui sori), http://vok.rep.kp

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp