Skip to content

Pieta k 71. výročí úmrtí soudružky Kim Čong Suk

Pchjongjang, 22. září čučche 109 (2020) (KCNA) – U příležitosti 71. výročí úmrtí hrdinky protijaponské války soudružky Kim Čong Suk byl 22. září položen věnec k její bronzové bustě na hřbitově hrdinů revoluce na hoře Tesong (Tesongsan). Obřadu kladení věnce se zúčastnil místopředseda Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Ri Il Hwan a funkcionáři Ústředního výboru strany.

K bronzové bustě soudružky Kim Čong Suk byl položen věnec jménem Ústředního výboru Korejské strany práce. Účastníci, připomínající si vznešený život a revoluční zásluhy soudružky Kim Čong Suk, uctili její památku minutou ticha.

 

Zástupce pchjongjangské mise Antiimperialistické národní demokratické fronty Pak Su Čchol a její členové položili kytice květin k bronzové bustě soudružky Kim Čong Suk.

V tento den funkcionáři místních stranických a státních orgánů a organizací pracujícího lidu a sloužící mužstvo položili květiny k bronzovým sochám soudružky Kim Čong Suk na různých místech, mimo jiné ve městě Herjong, okrese Kim Čong Suk a v Námořní akademii Kim Čong Suk a poklonili se jí.

 

Obrazy z revolučního života soudružky Kim Čong Suk

 





 

 Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp