Skip to content

KIM ČONG IL: KLDR je neporazitelně silný stát typu čučche

Praha, 21. ledna čučche 108 (2019) – U příležitosti blížícího se Dne zářící hvězdy, 77. výročí narození velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila (16. 2. čučche 31 /1942/ – 17. 12. čučche 100 /2011/), zveřejňuje Společnost česko-korejského přátelství Pektusan, Česká skupina pro studium a uskutečnění myšlenky čučche a Český přípravný výbor pro oslavu Dne zářící hvězdy významnou teoretickou práci velkého generála “Korejská lidově demokratická republika je neporazitelně silný stát typu čučche”, poprvé publikovanou 5. září čučche 97 (1998) u příležitosti 60. výročí založení slavné Korejské lidově demokratické republiky.

 

Velký generál ve své stati připomíná slavné dějiny korejské revoluce a zásluhy skvělého vedení velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a slavné Korejské strany práce, díky kterým se socialistická Korea stala majákem nadějí a vítězným praporem lidu celého světa, směřujícího k samostatnosti.

Práce vyzdvihuje význam myšlenky čučche jako světového názoru, v jehož středu je člověk, a jako ideologie samostatnosti, a význam politiky songun jako priority armády, díky které byla zajištěna nezávislost vlasti.

Velký generál ve svém díle rozhodně odmítá reakční žvásty o nutnosti “reforem” a “otevření se” korejského socialismu. Velkou pozornost věnuje otázce třídní, revoluční a socialistické výchovy a jednomyslné jednoty a revoluční soudružské lásky a nerozlučného pokrevního spříznění vůdce, strany a mas k rozdrcení ideově-kulturní infiltrace a pronikání buržoazního životního stylu. Vyzývá ke stálému posilování obranyschopnosti a věnuje se i otázkám hospodářské výstavby a znovusjednocení vlasti.

Text práce je umístěn na samostatné stránce.