Skip to content

Škola Čchangdok

Škola Čchangdok, nacházející se v Čchilgol-dong č. 1 v obvodě Mangjongde v Pchjongjangu, byla založena v roce 1907, v raném období japonské vojenské okupace Koreje. Jako soukromou školu ji založil Kang Ton Uk, dědeček velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena z matčiny strany, a průkopníci v oblasti Čchilgol, aby přispěli k nezávislosti země prostřednictvím hnutí vlastenecké kulturní osvěty.

 

Velký vůdce soudruh Kim Ir Sen navštěvoval tuto školu v období od dubna 1923 do ledna 1925 a rozvíjel vůli jistě zbavit zemi japonských agresorů.

28. října 1945 po osvobození země školu navštívil, připomínaje, že jeho dny v této škole byly smysluplným obdobím v jeho životě a duch vlastenectví, který v této době pěstoval, mu dodal velkou odvahu a nezdolného bojového ducha, když bojoval proti japonským imperialistům.

Škola, která po desítky let neustále zlepšuje své učební podmínky a prostředí, demonstruje svou čest jako příklad pro další vyšší střední školy v celé zemi. Ve vzdělávání a výchově ve škole probíhá stálý vývoj. Jsou zaváděny moderní výukové metody v úzkém kontaktu s vědeckými a vzdělávacími institucemi. V poslední době bylo praktické vzdělávání uvedeno na informačně-technologickou základnu, aby se dále zlepšila kvalita výuky.

Kolektivní diskuse o výuce, příkladné prezentace profesorů a další metody se aktivně aplikují pro zlepšení schopností a kvalifikace učitelů, takže mnoho z nich získalo titul Příkladného učitele 8. října.

Škola vychovala zlaté a stříbrné medailisty na mezinárodních matematických olympijských hrách a větší počet vítězů Ceny čestných studentů 15. července.

Studenti každoročně pozvedávají čest své léty prověřené školy na celostátní akademické soutěži; v loňském roce vyhráli celostátní soutěž v cizojazyčné konverzaci studentů středních škol číslo 1 a další akademické soutěže.

 




 

Kim Son Gjong

Fotografie Ri Čin Hjok, Sin Čchung Il

časopis “Korea” č. 756, 1 / čučche 108 (2019)