Skip to content

Pád kapitalizmu je nevyhnutný

Pchjongjang, 22. januára čučche 108 (2019) (KCNA) – Noviny práce (Rodong sinmun) v utorňajšom vydaní píšu o tom, ako pätolizačské buržoázne médiá tvrdia, že kapitalistická spoločnosť je “bohatá” a “blahobytná” spoločnosť plná hmotného bohatstva s rozvinutou ekonomikou, a hovoria o jej “večnej trvácnosti.”

Nie je to nič iné ako čistý sofizmus na zakrytie pravej tváre neľudovej a skazenej kapitalistickej spoločnosti, píše sa v článku.

Kapitalizmus v žiadnom prípade nie je bohatá spoločnosť, v ktorej sa dobre žije. Bez ohľadu na to, aké má hmotné bohatstvo, neprispieva k zdravému životu ľudí. Naopak, ľudia sa v nej stávajú duševnými i fyzickými pacientmi. Ochudobnenie ideologického a kultúrneho života je ďalším aspektom, ktorý dokazuje prehnitosť kapitalizmu.

V kapitalistickej spoločnosti je rozšírený roztopašný buržoázny životný štýl, ktorý paralyzuje zdravého ducha ľudí a vedie ich k nevedomosti a temnu.

Ľudia v kapitalistickej spoločnosti trpia úzkosťou a strachom, pretože trendom v tejto spoločnosti je spôsob života založený na zákonoch džungle, kde prevládajú všetky druhy sociálneho zla, vrátane nemorálnosti a korupcie, klamstiev, podvodov i násilných zločinov. Zhnitosť kapitalizmu je najjasnejšie viditeľná v politickom živote ľudí.

Trieda kapitalistov, aby si udržala svoje výsadné postavenie a utíšila ľudové masy, sa drží lstivých intríg, podvodov a úplatkov a na druhej strane posilňuje reakčné vládne mechanizmy a utláča požiadavky pracujúcich po nezávislosti a politickej slobode. To ešte viac prehlbuje sociálnu stratifikáciu. V tom spočíva príčina neodvratnosti pádu kapitalizmu.

Kapitalizmus nie je civilizovaný a večný, ako tvrdia západní politici a ich obhajcovia.

Pád kapitalizmu je nevyhnutný, pretože je nevyliečiteľné chorý.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp