Skip to content

Poštovní známky ke 110. výročí narození velkého vůdce soudruha KIM IR SENA

Pchjongjang 15. dubna čučche 111 (2022) (KCNA) – U příležitosti 110. výročí narození velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena vydala Státní správa poštovních známek nové známky (jednu samostatnou, jeden malý aršík s jednotlivou známkou a jeden aršík se známkami).

Známka zobrazuje rodný dům Kim Ir Sena v Mangjongde a v pozadí velkolepé ohňostroje, které stoupají k slavnostnímu nebi na znamení bezmezného pocitu úcty všeho lidu k velkému vůdci soudruhu Kim Ir Senovi.

Na malém celém listu s nápisem „15. dubna – Den slunce“ je umístěn laskavý obraz velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena, který se širokým úsměvem žehná světlé budoucnosti čučchejské Koreje.

Známky na celém listu znázorňují korejské obrazy „Věčné slunce“, „Velký vůdce vychovává dělníky Železáren Kangson, aby se stali vlajkonoši hnutí Čchollima“ a „Na poli s bohatou úrodou“. Celý list umožňuje dojemně připomenout oddané úsilí vůdce-otce, který překonával dlouhou a strmou cestu a nadále bez odpočinku navštěvoval továrny a zemědělská družstva v zájmu rozkvětu vlasti a štěstí lidu.

Na horní straně celého listu je vytištěn nápis “Na počest 110. výročí narození velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena.”

 



 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp