Skip to content

Celostátní shromáždění organizací Korejského svazu dětí

Pchjongjang 15. dubna čučche 111 (2022) (KCNA) – U příležitosti 110. výročí narození velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena se 14. dubna v Revoluční škole Mangjongde konalo celostátní společné shromáždění organizací Korejského svazu dětí.

Zúčastnili se ho žáci Revoluční školy Mangjongde, Revoluční školy Kang Pan Sok a Pchjongjangské základní internátní školy pro sirotky, školáci z Pchjongjangu a školáci vstupující do Svazu dětí.

 

 

Na shromáždění byli pozváni tajemník Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Ri Il Hwan, vedoucí tajemník městského výboru KSP v Pchjongjangu souduh Kim Jong Hwan, vedoucí oddělení ÚV KSP soudruh Ri Tu Song, pracovníci příslušných odvětví a Svazu mládeže a zasloužilé osobnosti města.

Před shromážděním účastníci položili koše a kytice květin k bronzovým sochám velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila v Revoluční škole Mangjongde a poklonili se jim.

Předseda Ústředního výboru Socialistického svazu vlastenecké mládeže soudruh Mun Čchol přednesl projev.

Řečník zdůraznil, že všichni členové Svazu dětí by si měli velmi vážit velkých generalissimů jako věčného slunce čučche, chovat ve svých srdcích lásku a důvěru maršála Kim Čong Una, být věrni přísaze před praporem Svazu dětí a vyrůstat jako spolehliví a opravdoví synové a dcery, mladí revolucionáři socialistické vlasti.

Na shromáždění se konal obřad vstupu do Korejského svazu dětí.

Pod vedením tajemníka ÚV KSP soudruha Ri Il Hwana složili školáci vstupující do Svazu dětí přísahu.

Funkcionáři a zasloužilé osobnosti uvázali školákům rudé šátky a připnuli jim na uniformy odznaky Svazu dětí.

Ředitel revoluční školy Mangjongde soudruh Kim Song Bong, ředitelka Základní školy Okrju v obvodě Tedonggang soudružka Pak Pong Hui a generální tajemnice Korejské společnosti lehké atletiky soudružka Čong Song Ok přednesli blahopřejné projevy.

 





 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp