Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN na místě vedl kosmodrom Sohe

 
Pchjongjang 11. března čučche 111 (2022) (KCNA) – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un na místě vedl práci kosmodromu Sohe.

Doprovázely ho přední kádry z oblasti vojenského průmyslu a obranného výzkumu, mezi nimi soudruzi Kim Čong Sik a Čang Čchang Ha a příslušní funkcionáři Státní správy pro výzkum vesmíru.

Vážený soudruh generální tajemník si prohlédl a zhodnotil současný stav kosmodromu Sohe a stanovil úkol kosmodrom moderně zrekonstruovat a rozšířit a vybudovat nová zařízení na jeho ploše za účelem budoucího vypouštění různých nosných raket s víceúčelovými družicemi, včetně vojenské průzkumné družice.

Vážený soudruh generální tajemník uvedl, že kosmodrom Sohe je místem spojeným s touhou velkého vůdce a velkého generála po vesmírné velmoci a významným místem, kde náš stát vlastními silami a technikou dvakrát úspěšně vypustil umělé družice, věren celoživotnímu záměru vůdce a generála. Zdůraznil, že je vznešenou povinností naší strany a vesmírných vědců a techniků v naší éře proměnit startovací plochu spojenou s velkým snem a ambicí našeho státu o vesmírné velmoci v ultramoderní vyspělou základnu a startovací čáru pro dobývání vesmíru v souladu s věhlasem republiky.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp