Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN vedl na místě práci Státní správy pro výzkum vesmíru

 

Pchjongjang 10. března čučche 111 (2022) (KCNA) – Generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un na místě vedl práci Státní správy pro výzkum vesmíru.

Doprovázel ho vedoucí oddělení Ústředního výboru Korejské strany práce soudruh Ju Čin a zástupce vedoucího oddělení ÚV KSP soudruh Kim Čong Sik.

S váženým soudruhem generálním tajemníkem se na místě setkali vedoucí pracovníci Státní správy pro výzkum vesmíru a Akademie národní obrany.

Vážený soudruh generální tajemník se seznámil se stavem vývoje a přípravy komunikačního zařízení pro vysílání a příjem dat, včetně optického fotografického zařízení a vysílače videosignálu k instalaci na družici, jakož i různých senzorů, a vyslechl zprávu o výsledcích důležitých testů, které nedávno provedla Státní správa pro výzkum vesmíru.

Vážený soudruh generální tajemník řekl, že vývoj průzkumné družice hraje velmi důležitou roli při dosahování pěti hlavních cílů rozvoje obranných schopností předložených 8. sjezdem strany a zopakoval strategický význam průzkumné družice pro zlepšení vojenského odstrašení státu a zvýšení schopnosti válečné připravenosti.

Vážený soudruh generální tajemník poznamenal, že důsledně sledovat a odhalovat povahu nepřátelských vojenských akcí agresivních jednotek amerických imperialistů a jejich vazalů proti naší republice na Korejském poloostrově a jeho okolním území, aby se zvýšila schopnost kontrolovat situaci, zlepšit schopnost ozbrojených sil státu urychleně reagovat na současnou situaci, to je taktická a strategická linie posilování sil obrany státu, které naše strana přikládá velký význam. A k realizaci této linie si stanovil bojový cíl vyvinout a provozovat průzkumnou družici během pětiletého období.

Vážený soudruh generální tajemník uvedl, že účelem vývoje a provozu vojenského průzkumného satelitu je předat v reálném čase ozbrojeným silám republiky informace o vojenských aktivitách agresivních jednotek amerických imperialistů a jejich vazalů proti naší republice v oblasti jižní Koreje a Japonska, v Tichém oceánu. Poznamenal, že náš Ústřední výbor strany plně podporuje rozhodnutí Státní správy pro výzkum vesmíru mnohostranně umístit mnoho vojenských průzkumných satelitů na různé synchronní polární dráhy Slunce a zavést spolehlivou schopnost sběru průzkumných informací satelitem během pětiletého období, aby bylo dosaženo cíle.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp