Skip to content

Země socialistické Koreje se den za dnem rozšiřuje

Pchjongjang 26. ledna čučche 111 (2022) (KCNA) – Před 40 lety, 27. ledna čučche 71 (1982), velký vůdce soudruh Kim Ir Sen zveřejnil nesmrtelné klasické dílo „Rekultivujme mnoho slaných bažin a rozšiřme plochu obdělávané půdy“.

Velký vůdce v tento den na setkání odpovědných pracovníků v oblasti rekultivace slanisek vyzdvihl úkoly a způsoby rozvoje mnoha slanisek a rozšiřování plochy obdělávané půdy, včetně problematiky nastolení řízení rekultivace slanisek a problematiky včasného dodání zařízení a materiálů.
 

 
Pod moudrým vedením velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena, velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila a váženého soudruha Kim Čong Una dosáhla naše země hrdých úspěchů v úspěšné rekultivaci solných bažin a tím rozšíření obdělávané plochy – vlasteneckém projektu zaměřeném na věčné štěstí budoucích generací a rozkvět země.

Rekultivace solných bažin Pidansom v provincii Severní Pchjongjang byla dokončena a vznikl nový okres Sindo. Rovněž byla dokončena rekultivace slanisek Tasado, Kangrjong a Unrjul v provincii Jižní Hwanghe a slaniska Kumsong v provincii Jižní Pchjongan, která přinesla „stvoření světa“ – překreslení mapy země.

V červnu 2010 byla dokončena rekultivace slanisek Tagjedo, při které bylo několik ostrovů Západního moře spojeno přehradami dlouhými desítky kilometrů a výrazně se napřímila silně členitá pobřeží dvou okresů. Družstva, solivárny a rybí sádky byly zřízeny na 8800 čongbo (hektarech) a byla zřízena okružní silnice mezi okresy Jomdžu a Čcholsan.

V posledních letech byla dokončena rekultivace slanisek Ansok, Honggondo, třetí a čtvrtá etapa slanisek Rjongmedo a byl tak položen další spolehlivý základ, který přispěje k rozvoji zemědělství země a zlepšení života lidu.
 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp