Skip to content

Oslavy 68. výročí vítězství ve Vlastenecké osvobozenecké válce

Pchjongjang 28. července čučche 110 (2021) – Lid a sloužící mužstvo celé země slavnostně oslavili 68. výročí vítězství ve velké Vlastenecké osvobozenecké válce.

Davy lidí proudily do Paláce slunce Kumsusan, nejvyšší svatyně čučche, kde leží ve své životní podobě velký vůdce soudruh Kim Ir Sen a velký vůdce soudruh Kim Čong Il.

Pracující, sloužící mužstvo Korejské lidové armády a studenti  z různých míst navštívili bronzové sochy a portréty slunečně usměvavých velkých vůdců a vyjádřili jim oddanou úctu.

Pracující lid a studenti různých míst navštívili sochy, hřbitovy a hroby padlých vlastenců a vzdali úctu hrdé generaci vítězů velkých let, kteří vytvořili dějiny nového pokračování korejské revoluce za cenu své krve a života.

V ústředí i v regionech se konala různá slavnostní představení.

U příležitosti Dne vítězství se pracující lid a studenti setkali s válečnými veterány. Navštívili rodiny válečných veteránů a přáli jim, aby vedli hodnotný život v srdečné péči váženého soudruha Kim Čong Una.

 































 

Představení pro účastníky 7. celostátního shromáždění válečných veteránů

 

U příležitosti významného Dne vítězství, kdy celá země vzdává hlubokou poctu vítězům velkých let, se 26. července v Lidovém divadle konalo představení pro účastníky 7. celostátního shromáždění válečných veteránů.

Spolu s válečnými veterány koncert sledovaly kádry strany a vlády, mezi nimi členové prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Čche Rjong He a Kim Tok Hun.

Na koncertě vystoupili umělci Státního zasloužilého sboru a ústředních uměleckých skupin.

 







 

Veteráni navštívili Hřbitov mučedníků

 

Účastníci 7. celostátní konference válečných veteránů navštívili 26. července Hřbitov mučedníků Vlastenecké osvobozenecké války.

 







 

Taneční oslavy mládeže

 

27. července se na různých místech konaly taneční oslavy mládeže na počest 68. výročí vítězství ve velké Vlastenecké osvobozenecké válce.

 






 

Recepce pro válečné veterány

 
27. července se v Lidovém paláci kultury, restauracích Okrju, Čchongrju, Pchjongjangském domě nudlí a na dalších místech konaly recepce pro účastníky 7. celostátního shromáždění válečných veteránů.

Recepcí se zúčastnily kádry strany a vlády, mezi nimi členové prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce soudruzi Čche Rjong He a Kim Tok Hun.

 


 

 

Setkání odborářů s válečným veteránem

 

U příležitosti 68. výročí vítězství ve velké Vlastenecké osvobozenecké válce se 26. července v Ústředním domě pracujících konalo setkání dělnické třídy a odborářů s válečným veteránem.

Na shromáždění vystoupil s projevem soudruh Ri Je Čchol, který byl během Vlastenecké osvobozenecké války rozvědčíkem.

 

 

Soutěž zemědělců v přednesu básní

 


 

Příjezd účastníků 7. konference válečných veteránů do Pchjongjangu

 










 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp