Skip to content

Oslavy lunárního Nového roku čučche 113

Pchjongjang 11. února čučche 113 (2024) (KCNA) – Všechen lid země oslavil Nový rok čučche 113 (2024) podle lunárního kalendáře s velkými ambicemi a sebevědomím.

Mnoho lidí navštívilo Palác slunce Kumsusan, nejvyšší svatyni čučche, se srdečným přáním nesmrtelnosti velkému vůdci soudruhu Kim Ir Senovi a velkému vůdci soudruhu Kim Čong Ilovi.

Pracující, vojáci lidové armády, studenti a školáci navštívili bronzové sochy velkého vůdce a velkého generála na různých místech v zemi včetně vrchu Mansude a stěny s mozaikami s jejich slunečně usměvavými portréty na různých místech, položili květinové koše a kytice a květiny a poklonili se.

K umocnění slavnostní atmosféry se na různých místech konala rozličná umělecká vystoupení.

Město Pchjongjang, provincie Čagang, Kangwon a Severní Hamgjong a město Kesong a další oživily folklorní hry školáků.

V tento den byla síť služeb na různých místech po celé zemi oživena různými slavnostmi a radostný smích lidu byl slyšet v místech kulturního vyžití včetně Lidového zábavního parku Rungna, Zábavního parku mládeže Keson a Lidového kluziště.

Při pohledu na okouzlující večerní světelné panorama lid hrdě vzpomínal na bojovou cestu roku 2023, která se proslavila velkými vítězstvími a změnami, a posiloval svou důvěru, že pod vedením strany bude budoucnost všestranného rozkvětu ještě jasnější.
 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp