Skip to content

Významně oslaven Den slunce

Pchjongjang 16. dubna čučche 110 (2021) (KCNA) – Všechen lid země oslavil největší svátek národa – Den slunce. U příležitosti Dne slunce jsou všechna zákoutí vlasti zaplavena pocitem úcty k velkému vůdci soudruhu Kim Ir Senovi.

U příležitosti největšího a nejvýznamnějšího svátku národa generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un spolu se svou manželkou Ri Sol Džu navštívil 15. dubna Palác slunce Kumsusan. Doprovázeli ho člen prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce a tajemník pro organizační záležitosti ÚV strany soudruh Čo Jong Won, člen politbyra ÚV KSP a náčelník generálního štábu Korejské lidové armád maršál Pak Čong Čchon a zástupkyně vedoucích oddělení ÚV KSP soudružky Kim Jo Džong a Hjon Song Wol.
 


 

Před sochy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila byl položen koš květin jménem váženého soudruha Kim Čong Una.

Vážený soudruh Kim Čong Un společně se svou manželkou vyjádřil hlubokou úctu sochám velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila. Vstoupili do sálů nesmrtelnosti a hluboce se poklonili s přáním nesmrtelnosti velkému vůdci a velkému generálovi.

U příležitosti 109. výročí narození velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena členové ústředního řídícího orgánu strany, včetně členů prezídia politbyra Ústředního výboru Korejské strany práce soudruhů Čche Rjong He, Ri Pjong Čchola a Kim Tok Huna, navštívili 15. dubna nejvyšší svatyni čučche – Palác slunce Kumsusan.

 

 

Pracující lid a sloužící mužstvo lidové armády z různých míst navštívili bronzové sochy a portréty slunečně usměvavých velkých vůdců. Konala se ústřední výstava fotografií a celostátní festival kresby tužkou a kaligrafického umění.

V ústředí i v regionech se konala různá slavnostní představení. Stravovací řetězce na různých místech byly oživeny řadou slavnostních služeb.

Na náměstí Vítězného oblouku v Pchjongjangu a napříč celou zemí se konaly taneční oslavy funkcionářek a členek svazu žen. Před pchjongjangským Domem kultury 25. dubna a Palácem sportu a na dalších místech města a celé země probíhaly taneční oslavy mládeže a studentstva.

V atmosféře velkého potěšení a radosti lidu, slavícího jarní svátek, se 15. dubna konala večerní taneční slavnost mládeže a studentstva na Kim Ir Senově náměstí v Pchjongjangu a slavnostní ohňostroj.

 







































 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp