Skip to content

Oslavy 9 let soudruha KIM ČONG UNA v čele strany a státu

Pchjongjang 12. dubna čučche 110 (2021) (KCNA) – Lid celé země oslavil 9. výročí povýšení váženého soudruha Kim Čong Una na nejvyšší místo strany a státu.

Povýšení váženého soudruha Kim Čong Una na nejvyšší místo strany a státu v dubnu čučche 101 (2012) bylo projevem absolutní důvěry a bezmezné věrnosti všech členů strany a všeho korejského lidu a velkým revolučním svátkem, který poskytl rozhodující záruku vítězství socialismu našeho stylu a jeho skvělou budoucnost.

U příležitosti tohoto významného výročí byly na mnoha místech v Pchjongjangu vyvěšeny plakáty s hesly „Štěstí Kim Ir Senova národa, Kim Čong Ilovy Koreje” a „Velký revoluční svátek“ a ulice byly ozdobeny krásnými rozkvetlými květinami, které mimořádně ozdobily slavnostní atmosféru.

Ústřední umělecké agitační brigády, operativní umělecké agitační brigády a umělecké skupiny v Pchjongjangu pořádaly představení pod širým nebem v různých částech města. Slavnostní koncerty a představení se konaly také v provinciích Severní a Jižní Pchjongan, Jižní Hwanghe, Čagang, Kangwon, Jižní Hamgjong a dalších.

11. dubna byla v Lidovém paláci kultury otevřena Ústřední výstava fotografií na počest 9. výročí povýšení váženého soudruha Kim Čong Una na nejvyšší místo naší strany a státu „Nesmrtelné stopy oddané služby lidu“.

Ve výstavní síni jsou s úctou umístěny fotografie nesmrtelných zásluh váženého soudruha Kim Čong Una.
 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp