Skip to content

Korejské ženy se těší vzácnému životu

Pchjongjang, 30. července čučche 109 (2020) (KCNA) – Je tomu 74 let od vyhlášení zákona o rovnosti pohlaví v naší zemi 30. července 1946. Od té doby uplynuly slavné dny, ve kterých se díky láskyplné péči neskonalých velikánů staly naše ženy mocnou silou revoluce a budování nové společnosti.

Poprvé v dějinách pozvedl velký vůdce soudruh Kim Ir Sen postavení žen na nejvyšší úroveň a zobecnil jejich roli ve známé tezi o „jednom ze dvou kol vozíku revoluce“. Otázku osvobození žen od velké zátěže domácích prací označil za jeden ze tří hlavních úkolů technické revoluce a nařídil, aby byla neustále prohlubována sociální politika pro ženy, včetně výchovy dětí z veřejných prostředků.

 

Díky lásce velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila v naší zemi ještě pevněji zakotvil rys upřednostňování žen a úcty k nim. Ve dnech místního vedení lidové armády ve druhé polovině 90. let projevil vojačkám a manželkám důstojníků největší důvěru za to, že jsou revolucionářkami se zbraněmi a kuchařkami nejvyššího velení.

Vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un, který zdědil myšlenku a zámysl velkého vůdce a velkého generála, moudře vede ženy k tomu, aby plně vykonávaly svou úlohu květů éry, plníce svou povinnost ve zvyšování bohatství a moci vlasti, harmonie a štěstí společnosti a rodiny.

Dnes v rámci nejlepšího socialistického systému naše ženy nekonečně projevují svou důstojnost.

 





















 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

Korea dnes – Čosonui onul, https://dprktoday.com

The Pyongyang Times – http://www.pyongyangtimes.com.kp