Skip to content

Súdruh KIM ČONG UN poslal blahoželanie kubánskemu prezidentovi

Pchjongjang, 20. apríla čučche 109 (2020) – Predseda Komisie pre štátne záležitosti Kórejskej ľudovodemokratickej republiky vážený najvyšší vodca súdruh Kim Čong Un poslal v pondelok 20. apríla blahoprajný telegram prezidentovi Kubánskej republiky súdruhovi Miguelovi Mario Diaz-Canel Bermudezovi.

Nasleduje text telegramu.

***

Vážený súdruh prezident,

pri príležitosti Vašich 60. narodenín Vám srdečne blahoželám a posielam súdružské pozdravy.

Som rád, že pod Vaším energickým vedením bratia a sestry z Kuby bojujú s krutými sankciami a blokádou nepriateľských síl, pričom dosahujú veľké pokroky v boji za zabezpečenie výdobytkov socializmu a sociálno-hospodárskeho rozvoja. Vyjadrujem svoju trvalú podporu a solidaritu spravodlivému boju strany, vlády a ľudu Kuby.

Som si istý, že vďaka našej spoločnej vôli a úsiliu sa tradičné vzťahy priateľstva a spolupráce medzi oboma stranami a národmi oboch krajín, zrodené v boji za veľkú vec socializmu, budú neustále rozvíjať a posúvať vpred v súlade s požiadavkami novej éry.

Pri tejto príležitosti úprimne želám Vám a Vašej rodine pevné zdravie, šťastie a ešte väčšie úspechy vo Vašej zodpovednej práci pri vedení vlády a ľudu Kuby.

***

 

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp


Vážený súdruh najvyšší vodca pri stretnutí s kubánskym prezidentom (fotografia z roku čučche 107 [2018])