Skip to content

Intenzivní práce pro prevenci onemocnění novým koronavirem

Pchjongjang, 21. února čučche 109 (2020) (KCNA) – Po celém světě se šíří nový koronavirus COVID-19, což vyvolává vážné obavy mezinárodního společenství.

Ve všech regionech a jednotkách naší země se každým dnem zintenzivňuje protiepidemická práce, aby se zabránilo šíření onemocnění novým koronavirem, který by bylo obtížné zastavit, pokud by pronikl do naší země.

 

Zaměstnanci ministerstev a ústředních institucí v tomto ohledu přijímají přísnější protiepidemická opatření a jsou si vědomi plné odpovědnosti za protiepidemickou práci svých jednotek před stranou a státem.

Výbor hromadné dopravy v Pchjongjangu informuje občany o nebezpečí COVID-19 prostřednictvím rozhlasového a televizního vysílání v trolejbusech a tramvajích. Řidiči a průvodčí vyžadují od cestujících, aby vždy nosili roušky.

Funkcionáři a pracující mnoha jednotek nešetří materiální ani morální pomocí při prevenci této nemoci.

Provincie Severní Pchjongan, Jižní Hwanghe, Čagang a Jižní Hamgjong a města Nampcho a Kesong věnují zvláštní pozornost práci na sledování a kontrole navrátilců z cizích zemí, kde se objevila onemocnění novým koronavirem, a těm, kteří s nimi byli v kontaktu. Vedou takoví lidi k dobrovolné účasti na hygienické a protiepidemické práci.

 


 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp