Skip to content

V celé zemi se urychluje kampaň k prevenci koronaviru

Pchjongjang, 23. února čučche 109 (2020) (Pyongyang Times) – Kampaň zaměřená na prevenci COVID-19 se zrychluje v celé Korejské lidově demokratické republice.

Provincie Jižní Pchjongan provádí intenzivní aktivity k informování lidu, aby nedošlo k uvolnění ostražitosti. Ačkoli v zemi nedošlo k žádnému případu infekce, laxnost by mohla vést ke katastrofálním následkům.

Sterilizační postupy jsou přísněji dodržovány na veřejných místech, jako jsou železniční stanice, parkoviště, autobusové zastávky a komerční a veřejná stravovací zařízení, a zvláštní pozornost je věnována zdravotní péči o děti ve městech.

 

Obzvláště město Sunčchon a okres Unsan zintenzivňují preventivní práci pečlivým sledováním a kontrolou těch, kteří se vrátili ze zahraničních cest, a dalších obyvatel. Provincie Severní Pchjongan hraničící s Čínou se zaměřuje na protiepidemickou práci. V Sinuidžu se provádějí pečlivé kroky k zajištění potřebného zdravotnického materiálu včetně individuálních ochranných zařízení, léčiv, dezinfekčních prostředků a zařízení pro vyšetření.

V provincii Jižní Hwanghe se pravidelně provádějí lékařské prohlídky obyvatel a dezinfekce veřejných míst. V okresech Anak, Ongdžin, Čerjong a Unnjul jsou všichni obyvatelé povinni nosit dezinfekční masky, zatímco byla přijata důkladná opatření k okamžité specializované léčbě těch, kteří vykazují příznaky nachlazení včetně horečky a kašle.

 

 

Vědci Ústavu sportovní lékařské vědy Akademie sportovních věd se soustřeďují na úplné zabránění COVID-19. Rychle zaslali příslušným jednotkám hygienické propagandistické informace a prezentace uvádějící podrobnosti o ohniscích, šíření a prevenci epidemie, aby mohly efektivně provádět informační aktivity. Při soustředění hlavní pozornosti na další zintenzivnění lékařského pozorování, kontroly a prevence hráčů a trenérů provádějí taková tradiční preventivní ošetření, jako je inhalace česnekové šťávy, aby se zlepšila jejich obranyschopnost. Poskytují sportovcům čisté prostředí odpovědnou dezinfekcí výcvikových pomůcek a náčiní ve všech cvičebních a jiných místnostech a jejich častým větráním. Také kladou stále větší nároky na hráče a trenéry, aby důsledně dodržovali zdravotní pravidla včetně nošení roušek a častého mytí rukou. Zvláštní pozornost věnují přísnému dodržování zavedených příkazů při úschově, správě a poskytování potravin a dezinfekci vybavení, kuchyňského náčiní a vybavení v jídelnách, aniž by bránili sportovcům v tréninku.

Také vědecký výzkum zaměřený na prevenci epidemie kráčí vpřed. Výzkumníci Pchjongjangské univerzity lékařských věd soustřeďují veškeré úsilí na vývoj léků, které mohou zabíjet viry způsobující dýchací onemocnění. Vyvinuli kyselý studený gel PIDOLIC, který má mimořádnou účinnost při prevenci a počáteční léčbě nachlazení. Uvádí se, že gel pomáhá předcházet chřipce, ptačí chřipce, koronaviru a dalším nemocem.

Probíhá také projekt pro výrobu přípravků pro injekci interferonu, antivirového léku. Ústav pro výzkum virů zahájil základní pokus s protivirovým lékem vyvinutým Akademií lékařských věd, přičemž výzkum stále pokračuje s cílem zabránit infekci novým koronavirem.

 

Ri Mjong Džun,

The Pyongyang Times, http://www.pyongyangtimes.com.kp/

snímky Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp