Skip to content

Oslaven Den otevření nebe

Pchjongjang, 3. října čučche 108 (2019) (KCNA) – Oslava Dne otevření nebe (kečchon-čol; den založení Koreje, pozn. překl.) se uskutečnila 3. října před hrobkou krále Tanguna.

Akce se zúčastnil předseda Ústředního výboru Korejské sociálně demokratické strany Pak Jong Il, členové prezídia Ústředního výboru Demokratické fronty pro znovusjednocení vlasti Kim Wan Su a Ri Čong Hjok, příslušní funkcionáři, občané Pchjongjangu a zahraniční krajané.

 

Nejprve byl proveden obětní obřad předků pro Tanguna.

Místopředseda Rady pro znovusjednocení Tangunova národa Ri Mjong Čchol ve slavnostní zprávě uvedl, že vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un uskutečňováním vznešeného plánu velkých vůdců proslavuje důstojnost a čest vlasti a národa po celém světě jasnými myšlenkami nezávislosti, vynikajícími politickými schopnosti a vlasteneckým odhodláním. Řka, že znovusjednocení vlasti je naléhavým a nejdůležitějším národním úkolem, vyzval všechny krajany k nalezení široké cesty k nezávislému znovusjednocení projevením velké síly Tangunova národa a vůle po znovusjednocení.

Řečník zdůraznil, že díky skvělému velikánovi soudruhu Kim Čong Unovi bude jistě završeno velké dílo znovusjednocení vlasti.

 








Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp

Korea dnes (Čosonui onul), http://www.dprktoday.com