Skip to content

Milión 674 tisíc 610 ri je číslo zapustené do duše kórejského ľudu spolu so životom veľkého vodcu súdruha Kim Čong Ila

Pchjongjang, 11. decembra čučche 107 (2018) (KCNA) – Viac ako jeden milión 674 tisíc 610 ri (10 ri = 4 km) zodpovedá takmer 17 okruhom okolo Zeme. Je to vzdialenosť, ktorú precestoval veľký vodca súdruh Kim Čong Il počas svojho revolučného života, aby zaistil blaho kórejskému ľudu.

Stopy jeho oddanosti vlasti a ľudu sú prítomné v celej krajine. Inšpekciou 105. Rju Kjong Suovej soulskej gardovej tankovej divízie Kórejskej ľudovej armády zahájil jeho revolučné songunské vedenie, pri ktorom navštívil mnoho miest.

Patrí medzi ne napríklad rybárska lokalita pri meste Mupo, kde dozrel jeho plán formovania celej spoločnosti na princípoch kimirsenizmu a priehrada v Západnom mori. Obzvlášť často absolvoval dlhé cesty pri vojenských inšpekciách a poľných pokynoch pre obranu krajiny počas namáhavého a núteného pochodu, nehľadiac na nepriaznivé poveternostné podmienky, strmé horské cesty ani rozbúrené more.

A v posledných chvíľach svojho veľkého života zanechal stopy svojej lásky k ľudu v hudobnom informačnom centre Hana a supermarkete Kwangbok.

To je dôvod, prečo kórejský ľud hlboko túži po veľkom generálovi, pripomínajúc si jeho veľký život a zásluhy.

Kórejská ústredná tlačová agentúra (KCNA) – www.kcna.kp