Skip to content

Soudruh Kim Čong Un navrhl zrušení časového pásma KLDR

Pchjongjang, 30. dubna čučche 107 (2018) (KCNA) – Předseda Korejské strany práce a předseda Komise pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky, nejvyšší vůdce naší strany, státu a armády soudruh Kim Čong Un navrhl zrušení časového pásma KLDR.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce během své návštěvy jižní strany pro historické třetí setkání a jednání severu a jihu projednal s prezidentem Mun Če Inem záležitost sjednocení časového pásma severu a jihu.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce řekl, že cítil bolest v duši, když v místě summitu viděl na zdi dvoje hodiny, které ukazovaly čas v Pchjongjangu a Soulu, a navrhl sjednotit, v první řadě, časy na severu a jihu.

Významný soudruh nejvyšší vůdce poznamenal, že znovusjednocení severu a jihu není abstraktní koncepcí, nýbrž procesem kombinace různých a rozdělených věcí ze severu a jihu. A vyjádřil své odhodlání ke sjednocení obou časů, které nyní existují na Korejském poloostrově, jako první praktický krok k národnímu usmíření a jednotě.

Nejedná se o abstraktní význam, že se sever a jih stávají jedním, ale je to jen proces, ve kterém sever a jih mění své odlišné a oddělené věci na ty samé a na jediné, řekl, vyjádřil své usnesení o sjednocení obou které nyní existují na Korejském poloostrově jako první praktický krok k národnímu usmíření a jednotě.

Vážený soudruh nejvyšší vůdce navrhl, aby příslušné orgány země tuto skutečnost přezkoumaly a potvrdily. Dle tohoto návrhu předsednictvo Nejvyššího lidového shromáždění KLDR přijalo vyhlášku “O zrušení pchjongjangského času”.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp