Skip to content

Sankce proti KLDR jsou aktem války

Pchjongjang, 25. února čučche 107 (2018) (KCNA) – Mluvčí Ministerstva zahraničních věcí KLDR vydal v neděli následující tiskové prohlášení:

 

Vážený nejvyšší vůdce soudruh Kim Čong Un potvrdil v novoročním projevu svou vůli vynaložit vytrvalé úsilí ke zlepšení mezikorejských vztahů, vytvoření mírového prostředí na Korejském poloostrově a zajištění úspěšného konání zimních olympijských her v Pchjongčchangu.

Díky ušlechtilé lásce našeho nejvyššího vedení k národu a rozhodnému odhodlání k míru se uskutečnil dlouho očekávaný mezikorejský dialog, došlo ke spolupráci a olympijské hry úspěšně proběhly mezikorejskou součinností.

V předvečer ukončení olympijských her však Spojené státy vybídnuly k přinesení dalšího temného oblaku konfrontace a války nad Korejský poloostrov tím, že oznámily obrovské sankce proti KLDR.

Trump oznámil nové sankce, jejichž jádrem je zcela zablokovat námořní obchod KLDR s ostatními zeměmi, a otevřeně nám vyhrožoval učiněním nevázaných poznámek, že pokud by tyto sankce nefungovaly, bude fungovat “velmi tvrdá fáze 2”.

Pokusy Trumpovy skupiny nám vyhrožovat takovými sankcemi nebo nevázanými poznámkami pouze odhalují její nevědomost o nás.

Přistoupili jsme ke vlastnictví jaderných zbraní, cenného meče spravedlnosti, abychom se bránili před takovými hrozbami Spojených států.

Jak jsme již mnohokrát uvedli, budeme zvažovat jakýkoli typ blokády za akt války proti nám, a pokud mají USA skutečně odvahu postavit se nám “tvrdým” způsobem, nevyhnutelně nebudeme mít potíže je zastavit.

Pokud Spojené státy ignorují veškeré naše upřímné úsilí o zlepšení mezikorejských vztahů a zachování míru a stability na Korejském poloostrově, což je přáním národa, a tvrdě přetrvávají raději v provokacích proti nám, tvrdě sevřeme USA a budeme jednat svým vlastním způsobem protiakce, bez ohledu na to, jak tvrdé a hysterické jsou americké kroky.

Pokud se napětí na Korejském poloostrově dostane na pokraj války kvůli bezohledné činnosti USA, všechny katastrofické následky, které z toho vyplynou, budou zrozeny Spojenými státy.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp