Skip to content

Japonští pravicoví chuligáni stříleli na ústředí Čchongrjonu

Pchjongjang, 25. února čučche 107 (2018) (KCNA) –  Japonští pravicoví chuligáni se dopustili teroristického útoku tím, že 23. února v Tokiu stříleli na Ústřední rezidenci Generální asociace korejských obyvatel v Japonsku (Čchongrjon).

Za úsvitu toho dne dva gangsteři, kteří vystoupili z černého auta před halou a potloukali se zde, stříleli kulky do brány a byli uvězněni při útěku.

 

Podle svědectví případu je hlavním zosnovatelem Satoši Katsurada, který řídil auto, a střelcem je Jošinori Kawamura.

Satoši Katsurada je údajně zpátečnickým pravicově extremistickým teroristou, který byl kdysi zástupcem vedoucího japonské pravicové organizace. Jeho poskok Jošinori Kawamura byl vůdcem gangu chuligánů a jeho současnou stálou prací je páchat terorismus.

Když byli tito teroristé zatčeni policií, několik japonských pravicových gangů proniklo do Ústřední rezidence Čchongrjonu, což vyvolalo rozruch.

Zmíněný zločin není náhodou, ale neomluvitelným bezohledným činem proti KLDR a Korejcům v Japonsku. Byl to úmyslný terorismus pravicového gangu, který se shoduje s prosazováním provokativní tvrdé politiky proti KLDR ze strany Abeho skupiny a vytvořením hrozivého klimatu denně eskalujícího potlačování Čchongrjonu.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp