Skip to content

Oslavy odpálení rakety Hwasong-15 po celé zemi

 

Pchjongjang, 2. – 3. prosince čučche 106 (2017) (KCNA) – V pátek se uskutečnilo shromáždění armády a lidu k oslavě velkého vítězství, jímž KLDR úspěšně dosáhla historické věci dokončení státní jaderné síly, která je věcí budování raketové síly, pod vedením Korejské strany práce.

Účastnili se jej soudruzi Kim Jong Nam, člen předsednictva Politického byra Ústředního výboru KSP a předseda Prezídia Nejvyššího lidového shromáždění; Pak Pong Ču, člen předsednictva Politického výboru ÚV KSP, místopředseda Komise pro státní záležitosti a předseda vlády, vysocí straničtí, státní a armádní funkcionáři, předseda spřátelené strany, funkcionáři strany a ozbrojených složek, vlády, organizací pracujících, ministerstev a státních institucí, mužstvo a důstojníci Korejské lidové armády a Korejských lidových vnitřních bezpečnostních sil a funkcionáři institucí na všech úrovních a průmyslových podniků a pracující lid a mládež a studenti města.

 

 

Soudruh Pak Pong Ču přečetl prohlášení vlády KLDR.

Se slavnostními projevy vystoupili soudruzi Pak Kwang Ho, člen Politického byra ÚV KSP a místopředseda ÚV KSP, armádní generál Pak Jong Sik, člen Politického byra ÚV KSP a ministr lidových ozbrojených sil a Pak Čchol Min, první tajemník Ústředního výboru Kimirsensko-kimčongilského svazu mládeže.

 

 

Řečníci uvedli, že úspěšný test nového typu mezikontinentální balistické rakety Hwasong-15 uvedl strategickou pozici KLDR na nejvyšší úroveň a plně ukázal neporazitelný duch socialistické Koreje.

Vyjádřili nejvyšší slávu a hlubokou vděčnost jménem všech členů strany, sloužícího mužstva a civilistů, váženému nejvyššímu vůdci soudruhu Kim Čong Unovi, který otevřel nádhernou cestu k budování mocného socialistického národa tím, že úspěšně uskutečnil historickou věc dokončení státní jaderné síly.

Také upřímně poblahopřáli vědcům, technikům, dělníkům a úředníkům v oblasti obranné vědy, kteří provedli rozhodnutí přijaté na druhém plenárním zasedání 7. Ústředního výboru KSP a věrně a dokonale uvedli do praxe plán strany pro budování strategické jaderné síly. Zdůraznili, že všichni funkcionáři a členové strany a pracující lidé by měli povstat jako jeden muž ve smrti pohrdajícím boji za stranu, revoluci, zemi a lid, jako bojovníci v oblasti obranné vědy, prosazujíce pokrok a inovace na všech frontách pro budování ekonomické síly a vysoce civilizované moci a zlepšení životní úrovně lidu, a tak uzavřít tento významný rok plný velkých národních událostí vynikajícími úspěchy.

 

 

Na závěr shromáždění byly odpáleny ohňostroje na oslavu úspěšné testovací střel by Hwasong-15.

V sobotu a v neděli se uskutečnila společná armádně-civilní setkání v provinciích. Řečníci vyzvali k tomu, aby byl na všech pracovištích učiněn velký pokrok pro zlepšení životní úrovně lidu bojem za stranu a revoluci, zemi a lid, jako to činí pracující v oblasti obranné vědy, uzavírajíce tento rok plný národních jubileí.

Revoluční síly KLDR vymažou USA z povrchu zemského, pokud imperialisté USA rozpoutají jadernou válku na této zemi, dodali.

































Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp