Skip to content

75. výročí založení revolučních škol Mangjongde a Kang Pan Sok


 

Pchjongjang 13. října čučche 111 (12022) (KCNA) – Revoluční škola Mangjongde a Revoluční škola Kang Pan Sok si významně připomněly 75. výročí svého založení. Staly se chrámem vzdělávání pro děti revolučních mučedníků a základnou pro výchovu páteře naší revoluce po desítky let pod péčí velké strany, dodávací věčný život tepně revoluce čučche, zahájené na hoře Pektu.

12. října se v Revoluční škole Mangjongde konala slavnostní akce na počest 75. výročí založení Revoluční školy Mangjongde a Revoluční školy Kang Pan Sok.

Slavnosti se zúčastnil generální tajemník Korejské strany práce a předseda pro státní záležitosti Korejské lidově demokratické republiky vážený soudruh Kim Čong Un.

Vážený soudruh Kim Čong Un přednesl významný projev.

Uskutečnil se slavnostní pochod žáků revolučních škol na počest 75. výročí.

Vážený soudruh Kim Čong Un navštívil Revoluční muzeum Revoluční školy Mangjongde.

Nechal se vyfotografovat s učiteli a studenty škol, přičemž vyjádřil své očekávání a přesvědčení, že učitelé, funkcionáři a studenti Revoluční školy Mangjongde a Revoluční školy Kang Pan Sok nikdy nezapomenou na základní vlastnosti dětí padlých revolucionářů a budou hrát vůdčí a stěžejní roli při uskutečňování věci strany, jak se sluší na syny a dcery Korejské strany práce, kteří pili vodu a dýchali vzduch Mangjongde a vyrostli s duchem Pektu.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp