Skip to content

Ústřední výstava umění k 90. výročí Korejské lidové revoluční armády

Pchjongjang 23. dubna čučche 111 (2022) (KCNA) – U příležitosti 90. výročí založení Korejské lidové revoluční armády byla otevřena Ústřední výstava umění.

Uprostřed výstavní síně je s úctou umístěno umělecké dílo, které znázorňuje slavnostní obraz velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena, který celému světu oznamuje založení Korejské lidové revoluční armády.

 

 

Vystavena jsou také umělecká díla zobrazující nehynoucí zásluhy velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena a velkého vůdce soudruha Kim Čong Ila, kteří položili základ pro budování revolučních ozbrojených sil typu čučche a jejich vynikající myšlenky a vedení připravily mocnou vojenskou záruku věčného rozkvětu vlasti a národa.

K vidění jsou umělecká díla odrážející rozvoj ozbrojených sil republiky, jež pod vedením váženého soudruha Kim Čong Una, dodávajícího slávu zásluhám velkého vůdce a velkého generála při budování armády, demonstruje majestátní vzhled neporazitelně silné armády a nejmocnější síly.

Vystavena jsou díla, která živě zobrazují veterány protijaponské revoluce, kteří položili své životy v těžkých sněhových bouřích pohoří Pektu, aby ochránili štáb revoluce, a hrdinský obraz generace vítězů Vlastenecké osvobozenecké války, kteří vytvořili dějiny velkého vítězství vlasti.

Slavnostní zahájení se konalo 22. dubna v Umělecké galerii Koreje. Zahajovací projev přednesl ministr kultury soudruh Sung Čong Gju. Vyjádřil přesvědčení, že současná výstava poslouží jako příležitost k dodání bezmezné důvěry a elánu do řad všeobecného průvodu vpřed, jednomyslně sjednoceného kolem váženého soudruha Kim Čong Una v rozhodném boji za realizaci závěrů 4. pléna 8. Ústředního výboru strany.

 

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp