Skip to content

Soudruh KIM ČONG UN si vyměnil dopisy s jihokorejským prezidentem Mun Če Inem

Pchjongjang 22. dubna čučche 111 (2022) (KCNA) – Vážený soudruh Kim Čong Un si vyměnil dopisy s jihokorejským prezidentem Mun Če Inem.

Vážený soudruh Kim Čong Un poté, co 20. dubna obdržel osobní dopis od prezidenta Mun Če Ina, odeslal osobní dopis jako odpověď 21. dubna.

Hlavy severu a jihu si vyměnily v dopisech srdečné pozdravy.

 

 

Prezident Mun Če In ve svém poselství uvedl, že navzdory obtížné situaci vůdci severu a jihu spolupracovali na nastolení míru na Korejském poloostrově a na spolupráci mezi severem a jihem. Vyjádřil vůli, aby se společná prohlášení severu a jihu stala základem pro znovusjednocení i po jeho jeho ochodu do výslužby.

Vážený soudruh Kim Čong Un připomněl, že vůdci severu a jihu vydali historická společná prohlášení a dali celému národu naději na budoucnost, a vysoce ocenil námahu a úsilí prezidenta Mun Če Ina, který až do poslední chvíle svého prezidentského období pracoval pro velkou věc národa.

Hlavy severu a jihu vyjádřily společný názor, že pokud sever a jih vynaloží neúnavné úsilí, mezikorejské vztahy se zlepší a budou se rozvíjet v souladu s touhou a očekáváními národa, a vzájemně srdečně pozdravily krajany na severu a jihu.

Výměna osobních dopisů mezi nejvyššími představiteli severu a jihu je výrazem jejich hluboké důvěry.

 

Korejská ústřední tisková agentura – KCNA, http://www.kcna.kp